Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Orq.ai: Η Generative AI πλατφόρμα εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους €2,3 εκατ. ευρώ 

Η  Orq.AI είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πλατφόρμα all-in-one Generative AI για επιχειρήσεις που ενσωματώνεται σε διάφορα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) και επιτρέπει τη στενή συνεργασία μεταξύ ενός οργανισμού.

 

Η πλατφόρμα Generative AI Orq.ai έχει εξασφαλίσει Pre-Seed χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η  Orq.AI είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πλατφόρμα all-in-one Generative AI για επιχειρήσεις που ενσωματώνεται σε διάφορα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) και επιτρέπει τη στενή συνεργασία μεταξύ ενός οργανισμού.

Η Orq.ai, παλαιότερα γνωστή ως Orquesta.cloud, ιδρύθηκε το 2022. Δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να ενσωματώσουν και να λειτουργήσουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του Generative AI μέσω μιας ενοποιημένης πλατφόρμας συνεργασίας.

Είναι συμβατή με όλους τους μεγάλους παρόχους Large Language Model, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την επεκτασιμότητα στο LLM Ops. Αυτό τελικά οδηγεί σε μικρότερους κύκλους απελευθέρωσης πελατών και μειωμένο κόστος για πειράματα και περιβάλλοντα παραγωγής.

Μετά από έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed ύψους 800.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2023, η Orq.ai έκλεισε έναν επιπλέον γύρο 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία λανσάρει επίσης δύο νέα προϊόντα, το Experiment και το Optimise.

Το Experiment διευκολύνει τη ρύθμιση και τη δοκιμή χιλιάδων περιπτώσεων χρήσης, προτροπών και συνόλων δεδομένων Generative AI σε 75+ μοντέλα AI. Με το Optimise, οι ομάδες έχουν αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για όλες τις αλληλεπιδράσεις με μοντέλα Generative AI, τα οποία οι ειδικοί του τομέα μπορούν να επιμεληθούν για συνεχείς βελτιώσεις και τελειοποίηση μοντέλων.

Ο τρέχων γύρος χρηματοδότησης καθοδηγείται από την XO Ventures και την xdeck Ventures. Οι υπάρχοντες επενδυτές Curiosity VC και Spacetime συμμετείχαν επίσης. Οι νέες επενδύσεις θα επεκτείνουν τις ομάδες προϊόντων και διάθεσης στην αγορά της ευρωπαϊκής αγοράς. Η αρχική εστίαση θα είναι στη Γερμανία και τις χώρες της Μπενελούξ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις