Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Rolls-Royce, Riverlane και Xanadu εξασφαλίζουν 700.000 λίρες για την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών

Το έργο, που ονομάζεται CATALYST, θα παραδώσει έναν υβριδικό συνδυασμό κβαντικών-κλασικών πλαισίων, όπου οι υπολογιστές προγραμματίζονται να καθοδηγούν κβαντικούς υπολογιστές.

Η Rolls-Royce, η Riverlane και η Xanadu εξασφάλισαν χρηματοδότηση άνω των 400.000 λιρών από την Innovate UK για να επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών που θα επιτρέψουν στους κβαντικούς υπολογιστές να μοντελοποιήσουν τη ροή του αέρα μέσω κινητήρων τζετ.

Επιπλέον 500.000 δολάρια έχουν δοθεί από το Πρόγραμμα Βοήθειας Βιομηχανικής Έρευνας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας του Καναδά (NRC IRAP) ως μέρος μιας αυξανόμενης σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά σχετικά με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία των κβαντικών υπολογιστών.

Το έργο, που ονομάζεται CATALYST, θα παραδώσει έναν υβριδικό συνδυασμό κβαντικών-κλασικών πλαισίων, όπου υπολογιστές του τύπου που χρησιμοποιούμε τώρα προγραμματίζονται να καθοδηγούν κβαντικούς υπολογιστές.

Βασίζεται στη μοναδική τεχνογνωσία κάθε εταίρου. Βιομηχανικές εφαρμογές (Rolls-Royce), εταιρεία διόρθωσης κβαντικών σφαλμάτων Riverlane με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και η καναδική εταιρεία κβαντικών υπολογιστών, Xanadu.

Αυτό θα δώσει στη Rolls-Royce τα μέσα για την ταχεία αξιολόγηση και εφαρμογή νέων κβαντικών αλγορίθμων, επιταχύνοντας το χρόνο για να γίνει αυτό από αρκετές ώρες σε λίγα λεπτά. Αυτό θα επιφέρει τεράστια αποτελεσματικότητα στις μελλοντικές διαδικασίες σχεδιασμού προϊόντων και συμβάλλει επίσης στην πρώτη από τις πρόσφατα ανακοινωθείσες εθνικές αποστολές κβαντικής στρατηγικής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις