Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Επένδυση ύψους 60 εκατ. δολαρίων στην Startup Bear Robotics

Η Startup, με έδρα την Silicon Valley, ειδικεύεται σε ρομπότ αυτόνομων υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος της LG είναι η μετάβαση σε Software define Robotics.

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει ότι  προχωρά στην αγορά ποσοστού στην Bear Robotics, μιας εξαιρετικής startup που έχει την έδρα της στην Silicon Valley και ειδικεύεται σε ρομπότ αυτόνομων υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Η επένδυση της LG ανέρχεται σε 60 εκατ. δολάρια.
Αντί να αναζητά βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, αυτή η στρατηγική επένδυση στοχεύει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της LG για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Με την ολοκλήρωση της αγοράς μετοχών, η εταιρεία θα κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της Bear Robotics σε μονομελή βάση.
Στην CES 2024, ο CEO της LG, William Cho, είχε συζητήσει τέτοιες πιθανές επενδύσεις, δηλώνοντας: «Στην αγορά της ρομποτικής, εστιάζουμε κυρίως σε τομείς όπως το delivery και τα logistics. Εξετάζουμε προσεκτικά τις μελλοντικές κατευθύνσεις, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επενδύσεων με απόκτηση μεριδίων  ή μέσω εξαγορών & συγχωνεύσεων».
Η Bear Robotics ιδρύθηκε το 2017 υπό την ηγεσία του CEO John Ha, πρώην Senior Software Engineer και Technical Lead της Google και σχεδιάζει ρομπότ που διατίθενται σε Ηνωμένες Πολιτείες, Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Η εταιρεία διαθέτει μία κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή και CTO της. Η εταιρεία αναπτύσσει λογισμικό για ρομπότ, τεχνολογίες διαχείρισης στόλων ρομπότ και λύσεις ελέγχου που βασίζονται στο cloud.
Οδηγώντας τη μετάβαση σε Software define Robotics και  ενισχύοντας τις συνέργειες στις επιχειρήσεις ρομποτικής
Η LG προετοιμάζεται για μια μετάβαση προς το Software-defined Robotics (SDR), μια μετάβαση αντίστοιχη με εκείνη που έχει σημειωθεί στον χώρο των κινητών επικοινωνιών. . Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει κλιμακούμενα ρομπότ υπηρεσιών σε μια πλατφόρμα λογισμικού ανοιχτής αρχιτεκτονικής, ώστε να μπορεί να καλύψει ποικίλα περιβάλλοντα. Η LG θεωρεί αυτή τη στρατηγική επένδυση ως κομβική ευκαιρία για να προωθήσει τις επιχειρηματικές της δυνατότητες στη ρομποτική.
Με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της ρομποτικής, η LG έχει συσσωρεύσει τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λύσεων σε διάφορους εμπορικούς χώρους, όπως αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, καταστήματα λιανικής, μουσεία, έξυπνες αποθήκες και γήπεδα γκολφ. Η LG λειτουργεί μια εγκατάσταση μόνο στην παραγωγή ρομπότ στο LG Future Park στο Gumi και διαθέτει ικανότητες παγκόσμιας κλάσης στη διαχείριση της ποιότητας, της αλυσίδας εφοδιασμού και των υπηρεσιών πελατών.
Συνδυάζοντας τα κορυφαία ταλέντα Έρευνας & Ανάπτυξης της Bear Robotics και την τεχνογνωσία της πλατφόρμας λογισμικού με τα δικά της πλεονεκτήματα, η LG στοχεύει να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες τυποποίησης των πλατφορμών ρομπότ για να μειώσει σημαντικά το κόστος εισόδου στην αγορά, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και ενισχύοντας τις συνέργειες. «Όπως το Android έφερε επανάσταση στην εποχή των smartphone, οι τυποποιημένες ανοιχτές πλατφόρμες είναι απαραίτητες για την ενεργοποίηση της αγοράς ρομπότ», σημείωσε ο CEO της Bear Robotics, John Ha.
Σχεδιάζοντας μια πορεία για μελλοντική ανάπτυξη στην αγορά υπηρεσιών ρομποτικής

 

Τα τελευταία χρόνια, η LG έχει ανακατανείμει στρατηγικά πόρους σε τομείς υψηλής ανάπτυξης για το μέλλον, ευθυγραμμιζόμενη με τη δυναμική της αγοράς και τη στρατηγική σημασία των επιχειρηματικών της μοντέλων. Η επένδυση στην Bear Robotics αποτελεί την επιτομή της αφοσίωσης της LG στην επιτάχυνση της εξέλιξης του τομέα των ρομπότ υπηρεσιών, που αποτελεί βασικό στοιχείο της μελλοντικής αναπτυξιακής στρατηγικής της.

Η LG έχει κατατάξει την ενασχόλησή της με τα ρομπότ ως έναν από τους μελλοντικούς βασικούς πυλώνες της. Από την ανάπτυξη ρομπότ-οδηγών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon το 2017, εισήγαγε σταδιακά προσαρμοσμένες λύσεις για ποικίλες εμπορικές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν λειτουργίες παράδοσης και απολύμανσης. Από το προηγούμενο έτος, η LG επιδίωξε ενεργά την επέκταση σε διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η αγορά της ρομποτικής υπηρεσιών αναμένεται να γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη, ωθούμενη από την ταχεία πρόοδο τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η επικοινωνία. Σε παγκόσμια κλίμακα, η αγορά αναμένεται να αυξηθεί από 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 σε 103,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2026.
Πέρυσι, η LG αποκάλυψε το Future Vision 2030, περιγράφοντας τον στόχο της να εξελιχθεί σε μια εταιρεία λύσεων Smart Life που μπορεί να συνδέσει και να επεκτείνει απρόσκοπτα τις εμπειρίες των πελατών σε διάφορους τομείς, όπως οικιακούς, εμπορικούς, φορητούς και εικονικούς χώρους. Ευθυγραμμισμένη με αυτό το όραμα, η LG στοχεύει να επιτύχει τον στόχο «Triple Seven»: μέσο ρυθμό ανάπτυξης και λειτουργικό κέρδος επτά τοις εκατό ή περισσότερο, παράλληλα με μια εταιρική αξία που μεταφράζεται σε δείκτη EBITDA επτά.
Καθώς η αγορά ρομπότ υπηρεσιών εισέρχεται σε μια περίοδο ανάπτυξης, αυτή η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου θα συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση ενός «νικητήριου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» για την εταιρεία», τόνισε ο Lee Sam-soo, Chief Strategy Officer της LG Electronics. «Από μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη προοπτική, θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας με τα ρομπότ σε μια νέα μηχανή ανάπτυξης, εξερευνώντας διάφορες ευκαιρίες μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογιών αιχμής όπως το Εmbodied AI και το robotic manipulation».
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις