Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

STARTUPS: Από το A στο exit, το παρόν και μέλλον του ελληνικού οικοσυστήματος Startups

Οι εκδόσεις Σιδέρη και ο Μιχάλης Δρίτσας, διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 18:30-20:45 στο Δημαρχείο Περιστερίου, εκδήλωση με τίτλο: STARTUPS: Από το A στο exit, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Αφορμή αποτελεί ότι έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου, το οποίο παραμένει πάντα επίκαιρο, θίγοντας διαχρονικά θέματα και προκλήσεις για το οικοσύστημα.

To 2023 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη το βιβλίο “Startups: Από το Α στο Exit” με συγγραφέα για την ελληνική έκδοση τον Μιχάλη Δρίτσα, ο οποίος ήταν ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσυσταθείσας τότε Elevate Greece ΑΕ.
Υπήρξε πρώην Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμα, ενώ σήμερα είναι συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Μαζί με τον κ. Kaloian Kirilov, ιδρυτή 2 startups και Σύμβουλο Επιχειρήσεων στη Σόφια, υπογράφουν ένα βιβλίο που καταγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε startup, σε όποια γωνιά του πλανήτη αν ιδρυθεί.
Ο κ. Δρίτσας είχε υποστηρίξει ως μέλος στο Advisory Board τις 2 startups και αυτή η συνεργασία, στο τέλος «γέννησε» αυτό το βιβλίο, καταγράφοντας και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τις διαδοχικές, «ιδιαίτερες» προκλήσεις και κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από τους ιδρυτές μιας νεοφυούς επιχείρησης μέχρι την τελική επιτυχία, δηλαδή την ρευστοποίηση / αποεπένδυση (exit).

Πέρα από την καταγεγραμμένη εμπειρία από τις 2 startups του κ. Kirilov, το βιβλίο εμπλουτίζεται με την παράθεση παραδειγμάτων και εμπειριών από 6 ενδεικτικές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, μέλη του Elevate Greece, οι οποίες συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την διεθνή ανάπτυξη, ενώ καταγράφονται όλα τα διαθέσιμα και αναμενόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

H εκδήλωση περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές:

– Προκλήσεις για το οικοσύστημα των startups
– Επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων σε startups
– Προοπτικές υποστήριξης του οικοσυστήματος

Με τη συμμετοχή γνωστών Startuppers, στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων, επενδυτών, της ΕΑΤΕ, της ΕΑΤ, της Manpower / Tech Academies (εκπαίδευση ταλέντων πληροφορικής).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις