Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IPXO: Έσοδα 14 εκατ. δολαρίων, με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση διεύθυνσης IP και σχέδια επέκτασης

Η IPXO παρουσιάζει τη λύση διαχείρισης διευθύνσεων IP επόμενης γενιάς (Public IPAM), η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει συνολικά ένα ευρύ φάσμα αναγκών IP.

Η IPXO, μια δημόσια πλατφόρμα λύσεων για διευθύνσεις IP, ανακοίνωσε την επίτευξη ενός ορόσημου εσόδων 14 εκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις τρία χρόνια, που τροφοδοτείται από τη μοναδική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προσέγγιση. Η εταιρεία με μια ομάδα 70 ατόμων, έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα αποκαλύπτει μια σημαντικά βελτιωμένη σουίτα υπηρεσιών αυτοματισμού δικτύου, επεκτείνοντας την εμβέλειά της σε περισσότερους από χίλιους από τους τρέχοντες πελάτες της.
Ιδρύθηκε από τους επιχειρηματίες υποδομής Διαδικτύου και η IPXO προέκυψε από την επιτυχημένη επιχείρηση της Heficed, μιας παγκόσμιας εταιρείας υποδομών που ξεκίνησε το 2008. Η Heficed άνθισε για να εξυπηρετήσει πάνω από 90.000 πελάτες από 9 διεθνή κέντρα δεδομένων. Μετά την πώλησή της στην αμερικανική Hivelocity πριν από δύο χρόνια, η ιδρυτική ομάδα μετατόπισε την εστίασή της στην IPXO, αξιοποιώντας 14 χρόνια εμπειρίας στην υποδομή του Διαδικτύου.
Οι συνιδρυτές της IPXO αρχικά διοχέτευσαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της λύσης. Αυτή η πλατφόρμα αυτοματισμού σχεδιάστηκε όχι μόνο για να παρέχει τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και να ενημερώνει και να παρακολουθεί τις βοηθητικές πληροφορίες σε όλες τις ευρέως κατανεμημένες βάσεις δεδομένων και να διασφαλίζει την ποιότητα και τη συμμόρφωση με ασφαλή τρόπο.
Τώρα, η πατενταρισμένη λύση της IPXO παράγει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια ακαθάριστων εσόδων ανά μήνα. Διαθέτει περισσότερους από 1.300 πελάτες και συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων ηγετών του κλάδου όπως οι Eli Lilly, Cloudflare, Equinix, Avast και NordVPN.
Η ζήτηση για μια τέτοια λύση και η έλλειψη διευθύνσεων IP φαίνεται από την πρόσφατη αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική AWS, ενώ η εταιρεία άρχισε να χρεώνει τους πελάτες της για διευθύνσεις IPv4 από τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτή η κίνηση αναμένεται ευρέως να κοστίσει στους πελάτες της μεταξύ 400 και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.
Η IPXO παρουσιάζει τη λύση διαχείρισης διευθύνσεων IP επόμενης γενιάς (Public IPAM), η οποία έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει συνολικά ένα ευρύ φάσμα αναγκών IP. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα λύσεων εταιρικού επιπέδου για την ανακάλυψη, ανάλυση και διαχείριση εσωτερικών διευθύνσεων IP. Οι χρήστες θα μπορούν να εμβαθύνουν στη φήμη IP και την παρακολούθηση δεδομένων γεωγραφικής θέσης, την επαλήθευση και τη διαχείριση συνέπειας δεδομένων, τη διαχείριση διευθύνσεων IP τρίτων και την ταχεία παροχή IPv6.
Τα επόμενα πέντε χρόνια, η IPXO αναμένει ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP θα διαδραματίσουν αυξανόμενο ρόλο στην παροχή τοπικών και εξατομικευμένων λύσεων εμπειρίας χρήστη και ως εκ τούτου θα απαιτήσουν συνεχή παρακολούθηση και γρήγορες αλλαγές.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις