Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Spitogatos επενδύει στην IMS και εισέρχεται στη διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων

Ο Spitogatos, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα, ένωσε τις δυνάμεις του με την IMS, τον πρώτο και μεγαλύτερο αδειοδοτημένο μεσίτη πιστώσεων στη χώρα, με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης στεγαστικού δανείου και την προβολή των υπηρεσιών διαμεσολάβησης σε μεγάλη κλίμακα. Με αυτή την επένδυση ο Spitogatos αποκτά μειοψηφικό πακέτο στην IMS και κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο ελληνικό real estate, πιστός στην αποστολή του για ακόμα περισσότερη διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην ανεύρεση ακινήτου σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η IMS ιδρύθηκε από τον Κυριάκο Καμπούρη και τον Ιωάννη Μαυράκη το 2015 και αποτελεί μέχρι σήμερα τον μεγαλύτερο συνεργάτη των ελληνικών τραπεζών στη διαμεσολάβηση για την έκδοση στεγαστικού δανείου, έχοντας διαχειριστεί τα τελευταία έτη ποσοστό άνω του 10% επί του συνόλου των εκταμιεύσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Η εταιρεία προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στον υποψήφιο δανειολήπτη, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο. Με το στελεχιακό της δυναμικό να απαρτίζεται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, η IMS απλοποιεί τη χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία έκδοσης στεγαστικού δανείου, παρουσιάζοντας και αναλύοντας αμερόληπτα και άμεσα όλες τις διαθέσιμες επιλογές της τραπεζικής αγοράς. Αναμένεται να δούμε τις επιλογές δανειοδότησης της IMS να υλοποιούνται εντός του Spitogatou.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα, μέσω της συνεργασίας με τον Spitogatos, να αναπτύξουμε περισσότερα τεχνολογικά εργαλεία και διαδικασίες, αλλά πρωτίστως να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε μεγαλύτερη κλίμακα και να κάνουμε το στεγαστικό δάνειο πιο οικείο στους δυνητικούς αγοραστές, σε μια εποχή που η αγορά το έχει ανάγκη», δήλωσε ο Κυριάκος Καμπούρης, CEO της IMS και πρόσθεσε ότι, «Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, τα τελευταία χρόνια μόλις ένα μικρό ποσοστό αγοραπωλησιών (20-25%) πραγματοποιείται με τραπεζική χρηματοδότηση στην Ελλάδα, ποσοστό χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

O Δημήτρης Μελαχροινός, CEO του Spitogatos, σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία ανέφερε σχετικά: « Τόσο εμείς στον Spitogatos όσο και οι συνεργάτες μας στην IMS πάντοτε πιστεύαμε  ότι οι υπηρεσίες μας είναι συμπληρωματικές. Αποφασίσαμε, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε αξία για όλους τους εμπλεκόμενους πελάτες και συνεργάτες και πρωτίστως να συμβάλλουμε στο να μεγαλώσει η αγορά της στεγαστικής πίστης».

O Spitogatos έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές επενδύσεις εντός κι εκτός Ελλάδας στον χώρο του online real estate / proptech. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι επενδύσεις στη Fortunet Hellas (Νο1 CRM επαγγελματιών του real estate στην Ελλάδα) το 2023, στο iRealOne (κορυφαίο CRM επαγγελματιών του real estate στην Κροατία) το 2023, στο Crozilla.com (Νο1. Real estate vertical στην Κροατία) το 2022 και στο Nepremicnine.net (Νο.1 real estate vertical στη Σλοβενία) το 2020.

«Από τη μέχρι τώρα πορεία μας, έχουμε διαπιστώσει ότι η επένδυση είναι το ευκολότερο κομμάτι, ενώ αυτό που συνήθως υποτιμάται είναι το κόστος ενσωμάτωσης για την επίτευξη ουσιαστικών συνεργειών και αξίας. Γι’ αυτό και ως όμιλος επιδιώκουμε να επενδύουμε σε κορυφαίες εταιρείες στο είδος τους, με εστίαση στην εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, κοινό όραμα και κουλτούρα με την ιδρυτική ομάδα. Στη συνεργασία Spitogatos και IMS όλα τα συστατικά υπάρχουν και είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτά που μπορούμε να πετύχουμε», πρόσθεσε ο κ. Μελαχροινός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις