Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άποψη: Νατάσσα Μπενέκα, Founder 2Be2Move, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας

Ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε όραμα, να επηρεάσω ακόμα περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων! Γιατί όχι; μία διαφορετική influencer!

Η ενασχόλησή μου με την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε ακριβώς ένα χρόνο πριν με την εταιρία 2BE2MOVE, μετά από 20 χρόνια έρευνας στην άσκηση ως «αντίδοτο» στη σωματική καταπόνηση. Επιθυμούσα η γνώση αυτή να βγει εκτός εργαστηρίου, ώστε να προσελκύσω όσο περισσότερους εργαζόμενους γίνεται να ασκηθούν. Οι δυσκολίες όμως πολλές!

Περίμενα, ότι ο χρόνος θα πίεζε ασφυκτικά μεταξύ ακαδημαϊκών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Αυτό που δεν περίμενα είναι, ότι θα χρειαζόταν άπειρες ώρες προετοιμασίας και παρουσιάσεων για να επιχειρηματολογήσω σχετικά με το αυτονόητο για εμένα, αλλά όχι για τους άλλους: κατάλληλη άσκηση ενώ εργάζεσαι είναι η μόνη λύση! Αν αφήσεις τον πόνο να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, τότε είναι πιο δύσκολο να αντιστραφεί και κοστίζει πολύ περισσότερο!

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το πρώτο μεγάλο στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί! Ο κόσμος ανταποκρίνεται, αρκεί να γνωρίζει τον τρόπο, να βλέπει άμεσα αποτέλεσμα και να νιώθει ασφαλής! Η επίδραση της άσκησης ήταν αναμενόμενη, αλλά η αλλαγή συμπεριφοράς δεν ήταν! Ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε όραμα, να επηρεάσω ακόμα περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων! Γιατί όχι; μία διαφορετική influencer!

Το παράλληλο βήμα-άλμα μου στην επιχειρηματικότητα και στον κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων είναι η δημιουργία μίας startup, AETHER, μία νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που δίνει στο χρήστη λύση άσκησης προσαρμοσμένη στη θέση εργασίας και στον πόνο που αξιολογεί. Στα παραπάνω προστέθηκε η συνεργασία με ειδικούς της σπονδυλικής στήλης, του «επιχειρείν», ανάπτυξης λογισμικών προγραμμάτων, η αναζήτηση επενδυτών, εμβάθυνση σε έννοιες επιχειρηματικότητας υπό το «βλέμμα» του EGG της Eurobank. Οι πρώτες συναντήσεις έμοιαζαν μάθημα στην κινεζική γλώσσα, οι προθεσμίες με ανταγωνίζονται, αλλά ξέρω από… demarrage! Το MVP του AETHER είναι ήδη σε πιλοτική φάση σε 2 εταιρίες!

Η ενασχόλησή μου με την επιχειρηματικότητα κάνει την καθημερινότητά μου πολυεπίπεδη. Νιώθω ότι κάνω άλματα από το ένα επίπεδο στο άλλο για να προλάβω, άλλοτε προς τα πάνω, άλλοτε, όμως, άλμα βάθους! Τελικά, όμως, κάνω άσκηση και αυτό δίνει ενέργεια! Υπερνικά την κόπωση και ανοίγει νέους ορίζοντες: η γνώση μετατρέπεται σε όραμα να παρέμβει στη συμπεριφορά των εργαζομένων, υπενθυμίζοντάς τους να φροντίζουν την υγεία τους προλαμβάνοντας παρά θεραπεύοντας. Μεταξύ αυτών και τα παιδιά μας!

 

Η άποψη δημοσιεύθηκε στο Startupper MAG #47 που κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου 2024. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις