Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HP: Θέτει νέα πρότυπα στην ψηφιακή εκτύπωση με προηγμένη τεχνολογία και έξυπνο αυτοματισμό

Οι νέες λύσεις της HP για γραμμές παραγωγής προσφέρουν ασυναγώνιστη παραγωγικότητα και βελτιώνουν την αποδοτικότητα της ψηφιακής εκτύπωσης

 Στο Dscoop Edge, η HP εγκαινίασε μια νέα εποχή για την ψηφιακή εκτύπωση με την τελευταία σειρά ψηφιακών εκτυπωτικών μηχανημάτων και έξυπνων λύσεων της HP που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τις σημερινές προκλήσεις παραγωγής στις βιομηχανίες εμπορικών εκτυπώσεων, ετικετών και συσκευασίας.

Οι επιχειρήσεις εκτύπωσης αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως ο πληθωρισμός, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, η έλλειψη υλικών και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες. Για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, οι offset players πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, υιοθετώντας την ψηφιακή εκτύπωση και ένα έξυπνο χώρο παραγωγής.

«Δεσμευόμαστε να ξεκλειδώσουμε κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Haim Levit, SVP και Division President της HP Industrial Print. «Οι τεχνολογίες LEP, LEPx και inkjet έχουν βελτιωθεί όσον αφορά την ποιότητα, την ευελιξία, την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και την οικονομία και η δέσμευσή μας και οι σημαντικές επενδύσεις μας στη συνεχή καινοτομία έχουν επιτρέψει σε πάνω από 8.000 εκτυπωτές και μετατροπείς να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και να αναπτυχθούν βιώσιμα. Η HP είναι ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό για περισσότερα από 30 χρόνια και η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης που διαθέτουμε έχει καθιερώσει το χρυσό πρότυπο στην εμπορική εκτύπωση και στην παραγωγή ετικετών και συσκευασιών».

Αντιμετώπιση των Προκλήσεων Υψηλού Όγκου Παραγωγής

Οι σημερινές επιχειρήσεις εκτύπωσης αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις στην παραγωγή. Η αποδιοργάνωση της αλυσίδας εφοδιασμού, οι ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό και οι επιδεινούμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού στον κλάδο ενισχύουν την ανάγκη για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία σε όλους τους χώρους παραγωγής.

Η ψηφιακή εκτυπωτική πρέσα HP Indigo 120K που παρουσιάστηκε θέτει νέα πρότυπα για τον μεγάλο όγκο παραγωγής και την αυτοματοποίηση, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους εκτυπωτές να μεταφέρουν τις εργασίες από το αναλογικό στο ψηφιακό σύστημα πιο διαισθητικά και οικονομικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτητικές ανάγκες των πελατών. Βελτιστοποιώντας την παραγωγή συνδυάζοντας αναλογικές και ψηφιακές τεχνολογίες, η HP Indigo 120K μειώνει τα σημεία ανθρώπινης επαφής και επιτρέπει τη λειτουργία πολλαπλών εκτυπωτικών μηχανών από έναν μόνο χειριστή. Η νέα ψηφιακή εκτυπωτική πρέσα προσφέρει offset-matching ποιότητα εικόνας, ευέλικτη δρομολόγηση εργασιών μεταξύ offset και digital, καθώς και μια επιλογή λειτουργίας ECO που μειώνει το αποτύπωμα του άνθρακα κατά 11% , ενισχύοντας τους στόχους βιωσιμότητας.

Ξεκλειδώνοντας κερδοφόρα ανάπτυξη

Η επόμενη γενιά της δημοφιλέστερης B2 ψηφιακή εκτυπωτική πρέσα με τροφοδοσία φύλλων, η παρουσίαση της ψηφιακής εκτυπωτικής πρέσας HP Indigo 18K ανεβάζει την ευελιξία, την αποδοτικότητα και τη φιλικότητα προς το χρήστη σε νέα ύψη. Καθώς ο τομέας της εμπορικής εκτύπωσης αντιμετωπίζει σημαντικές ανταγωνιστικές αλλαγές, η ανάγκη για πιεστήρια και λύσεις που βοηθούν τους εκτυπωτές να εμπλουτίσουν την προσφορά τους και να αναπτύξουν βιώσιμα την επιχείρησή τους είναι κρίσιμη.
Η νέα ψηφιακή εκτυπωτική πρέσα HP Indigo 18K χειρίζεται το ευρύτερο φάσμα εφαρμογών εκτύπωσης που έχει παραχθεί ποτέ με μία μόνο ψηφιακή εκτυπωτική πρέσα B2 , προσαρμόζοντας απρόσκοπτα ποικίλα υποστρώματα και τύπους εργασιών. Οι προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως η αυτόματη αποκατάσταση και οι προληπτικές ειδοποιήσεις, ενισχύουν την παραγωγικότητα και απλοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, επιτυγχάνοντας τη διαθεσιμότητα του έως και 80% σε μία μόνο βάρδια. Ευθυγραμμιζόμενη με τη δέσμευση της HP για βιωσιμότητα, η Indigo 18K υποστηρίζει τη λειτουργία βελτιωμένης παραγωγικότητας (Enhanced Productivity Mode – EPM), παρέχοντας 24% εξοικονόμηση ενέργειας ανά φύλλο.

Καινοτομία για εκτυπώσεις περιορισμένης ψηφιακής ασφάλειας

Η HP παρουσίασε την πρωτοποριακή secure ψηφιακή εκτυπωτική πρέσα HP Indigo 7K, η οποία φέρνει επανάσταση στην περιορισμένη ψηφιακή εκτύπωση ασφαλείας, εκτελώντας εργασίες εκτύπωσης με επίκεντρο την ασφάλεια σε ένα μόνο πέρασμα. Σε συνεργασία με την Jura JSP, αυτό το πρωτοποριακό μηχάνημα εκτύπωσης επιτρέπει ροές εργασίας προσαρμοσμένες στις γραμμές παραγωγής ασφαλείας, ώστε οι πελάτες να μπορούν να διαφοροποιήσουν τις προσφορές τους, να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών ασφαλείας και να αποκτήσουν νέους πελάτες για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

«Καθώς ο κλάδος της εκτύπωσης αγκαλιάζει την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση, η HP Indigo δίνει στους πελάτες της πρωτοφανή επίπεδα παραγωγικότητας, αποδοτικότητας, ευελιξίας, ποιότητας και σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Noam Zilbershtain, VP και GM, της HP Indigo και Scitex. «Το χαρτοφυλάκιό μας ορίζει το βιομηχανικό πρότυπο για την αυτοματοποίηση και τη βιωσιμότητα, αντικατοπτρίζοντας το όραμα της HP για το χώρο παραγωγής εκτυπώσεων».
«Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η HP θα ξεκινήσει τη γενική εμπορική διαθεσιμότητα της ψηφιακής εκτυπωτικής πρέσας HP Indigo V12, της ταχύτερης ψηφιακής εκτυπωτικής πρέσας στενού ιστού στην αγορά και του πρώτου πιεστηρίου που χρησιμοποιεί τη νέα καινοτόμο τεχνολογία LEPx. Η εμπορική διαθεσιμότητα έρχεται μετά από επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε χώρους beta, όπως η Brook + Whittle, ηγέτης στη βιώσιμη συσκευασία και την ψηφιακή εκτύπωση στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Noam Zilbershtain, VP και GM, της HP Indigo και Scitex.

Ανοίγοντας το δρόμο για την επιτυχία με ευφυή δάπεδα εργοστασίων

Η HP καθορίζει τη βιομηχανική προσέγγιση της αυτοματοποίησης μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, εγκαινιάζοντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα αυτοματοποίησης της παραγωγής εκτυπώσεων. Με βάση εσωτερικές μελέτες, οι πελάτες που αξιοποιούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες επιτυγχάνουν 51% μεγαλύτερο όγκο και 80% περισσότερες εργασίες ανά πιεστήριο σε σύγκριση με τους λιγότερο αυτοματοποιημένους πελάτες. Αυτοί οι πελάτες αναπτύσσονται επίσης κατά μέσο όρο 27% από έτος σε έτος, ποσοστό που είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο του κλάδου. Η ολιστική προσέγγιση της HP συνδυάζει αποτελεσματικά πιεστήρια με έξυπνα χαρακτηριστικά από την υποβολή εργασιών έως την παράδοση.
Οι συγκεκριμένες καινοτομίες αποδοτικότητας περιλαμβάνουν:
– PrintOS Production Beat Υποστήριξη για αναλογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και φινιρίσματος, ώστε οι πελάτες να μπορούν να παρακολουθούν ολόκληρο το χώρο παραγωγής τους, όχι μόνο τα πιεστήρια HP, καταγράφοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τον αναλογικό εξοπλισμό και ψηφιοποιώντας ολόκληρη την παραγωγή.
– HP Indigo PQ Maestro, που προσφέρει έναν έξυπνο οδηγό έναρξης της ημέρας που βελτιστοποιεί την απόδοση του πιεστηρίου.
– Preflight, ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο προβλέπει αυτόματα την καταλληλότητα του ιδανικού τρόπου εκτύπωσης μαθαίνοντας τις προτιμήσεις των πελατών.
– AAA 2.0 (Auto Alert Agent) advanced, ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης που αυξάνει την παραγωγικότητα της εκτύπωσης με μηδενική ανθρώπινη παρέμβαση.
«Με τη χρήση του AAA 2.0 έχουμε σημαντική μείωση του χρόνου παραγωγής, εξοικονομώντας 1 ώρα για κάθε 80.000 εμφανίσεις. Αυτό όχι μόνο ενισχύει τη λειτουργική μας αποδοτικότητα, αλλά μειώνει επίσης δραστικά τα παράπονα και τις επιστροφές των πελατών κατά 5-7%» τόνισε ο Ανδρέας Οργαντζίδης Επικεφαλής έγχρωμης ψηφιακής εκτύπωσης της Elanders.
Καθώς ο κλάδος κινείται προς μια πιο αποδοτική παραγωγική διαδικασία, η HP παρουσιάζει τα Autonomous Mobile Robots (AMRs) σε συνεργασία με τη Movigo για την αυτοματοποίηση της μεταφοράς μέσων, εξοικονομώντας έως και δύο ώρες την ημέρα, ανά πιεστήριο.

Σε συνεργασία με εκτυπωτές και converters, η HP ανακοίνωσε επίσης την έναρξη του προγράμματος HP Sustainability Amplifier, το οποίο επιτρέπει στους εκτυπωτές και τους converters να επιταχύνουν την ατζέντα τους για τη βιωσιμότητα και να προσφέρουν πιο βιώσιμες εκτυπώσεις. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Στρατηγική Βιώσιμης Επίδρασης της HP, ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της HP για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών CO2.

Προωθώντας τη συνεχή καινοτομία στο Inkjet

Πρωτοπόροι στον κλάδο της τεχνολογίας inkjet εδώ και 40 χρόνια, οι εκτυπωτές HP PageWide Web Presses χρησιμοποιούν την ιδιόκτητη τεχνολογία θερμικής εκτύπωσης inkjet της HP για να παρέχουν ποιότητα και παραγωγικότητα επιπέδου offset με τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης.

«Από το 2009, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη μας πρέσα HP inkjet web, οι πελάτες της HP έχουν εκτυπώσει περισσότερες από 1 τρισεκατομμύριο σελίδες στο PageWide. Στην πορεία, επενδύσαμε στην καινοτομία για να προστατεύσουμε τις επενδύσεις των πελατών μας και να τους βοηθήσουμε να αναπτυχθούν βιώσιμα. Παρουσιάζουμε το νέο πακέτο HP PageWide Plus, για να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα, την αυτοματοποίηση και την οικονομία», δήλωσε η Annette Friskopp, VP και GM, της HP PageWide.

Οι βελτιώσεις στο πακέτο HP PageWide Plus που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν τα εξής:
– Performance Economy Color (EC) Mode: Παρέχει ποιότητα εκτύπωσης που απαιτούν οι πελάτες για ταχύτερο γύρισμα με λιγότερο έγχρωμο μελάνι και 60% αύξηση της παραγωγικότητας έως και 800 fpm (244 mpm).
– General availability of Smart Workcell Controller: Προσφέρει σημαντικές εξελίξεις στον έξυπνο αυτοματισμό και βελτιώσεις της παραγωγικότητας έως και 15 φορές.
– On Press Color Profiling: Μέσω της αυτόματοποίησης μετατρέπεται το χρωματικό προφίλ σε μια εργασία σε λιγότερο από 5 λεπτά, το ένα δέκατο της κανονικής διάρκειας.
Η HP ανακοίνωσε επίσης δύο νέες πρόσθετες δυνατότητες που επεκτείνουν την ευελιξία του εκτυπωτή HP PageWide Advantage 2200 web inkjet:
– Βαρύτερη Επέκταση των Μέσων Ενημέρωσης: Επιτρέπει στους εκτυπωτές να χρησιμοποιούν παχύτερα υποστρώματα, επιτρέποντάς τους να καταγράφουν περισσότερες εργασίες υψηλής αξίας έως και 320 gsm/18pt.
– Αναγνώριση Χαρακτήρων Μαγνητικής Μελάνης (MICR) για Συστήματα Εκτύπωσης Συναλλαγών: που επιτρέπει στους εκτυπωτές να καταγράφουν περισσότερες ειδικές εργασίες και να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους.

Στη drupa 2024 τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας εκτυπώσεων της HP θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά οκτώ αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής εξοπλισμένες με την τελευταία καινοτομία της HP Industrial, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 25 εταιρείες-εταίροι και οι οποίες ενσωματώνουν περισσότερες από 20 μοναδικές λύσεις αυτοματισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις