Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην G42, κορυφαία εταιρεία AI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν επίσης ένα fund 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για προγραμματιστές.

Η Microsoft θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια στην G42, κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας με έδρα το Άμπου Ντάμπι, να μειώσει την παρουσία της στην Κίνα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της G42 και η G42 θα χρησιμοποιήσει το cloud Azure του τεχνολογικού γίγαντα για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της.

Η συμφωνία αποτελεί επέκταση μιας υπάρχουσας συνεργασίας των δύο εταιρειών και αναπτύχθηκε σε διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των ΗΑΕ, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη ο Brad Smith και ο CEO της G42 Peng Xiao.

Η G42 η οποία πρωτοστατεί στην προσπάθεια εισόδου των ΗΑΕ στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, διαθέτει επιχειρήσεις που καλύπτουν τομείς όπως το cloud computing και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Η επένδυση δίνει στη Microsoft μειοψηφικό μερίδιο στην G42, όπως δήλωσε ο Peng Xiao, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικούς όρους.

Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν επίσης ένα fund 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για προγραμματιστές. Επίσης, στο μέλλον η Microsoft θα φιλοξενήσει κάποιες από τις δικές της εφαρμογές στα data centers της G42 για να προσελκύσει πελάτες στην Αφρική και την Κεντρική Ασία.

Η επενδυτική συμφωνία που υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Brad Smith στα ΗΑΕ νωρίτερα φέτος, είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων ενός έτους με κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών.

Τον Φεβρουάριο ο Peng Xiao δήλωσε ότι η G42 θα μείωνε την παρουσία της στην Κίνα και ότι θα επένδυε σε βασικές δυτικές αγορές.

Η G42 έχει επίσης συνεργαστεί και με εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, δημιουργό του ChatGPT, η οποία συνεργάζεται με την G42, για να υλοποιήσει τα σχέδια επέκτασής της στα ΗΑΕ και στην ευρύτερη περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις