Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sierra Space: Παραδόσεις προμηθειών σε οποιοδήποτε σημείο της Γης σε μόλις 90 λεπτά

Το έργο διαστημικής εφοδιαστικής έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υπηρεσίες ταχυμεταφορών κατά παραγγελία για διάφορους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εθνικής ασφάλειας και της βοήθειας κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

H Sierra Space, με έδρα το Κολοράντο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια εξαιρετικά γρήγορη υπηρεσία παράδοσης, αναπτύσσει ένα σύστημα για την παράδοση προμηθειών σε σχεδόν οποιοδήποτε σημείο της Γης σε μόλις 90 λεπτά.

Η Sierra Space έχει διάφορα έργα στα σκαριά αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού αεροπλάνου Dream Chaser και ενός εμπορικού διαστημικού σταθμού. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία αιφνιδίασε τη βιομηχανία όταν ανακοίνωσε ένα ακόμη φιλόδοξο έργο – μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται Ghost. Το επαναστατικό νέο διαστημόπλοιο logistics, ισχυρίζεται η εταιρεία, θα χρησιμεύσει ως ένα πρωτοποριακό σύστημα θερμικής προστασίας προσαρμοσμένο για την ασφαλή επιστροφή μικρών ωφέλιμων φορτίων από το διάστημα. Το έργο διαστημικής εφοδιαστικής έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υπηρεσίες ταχυμεταφορών κατά παραγγελία για διάφορους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εθνικής ασφάλειας και της βοήθειας κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την πρόσφατη ίδρυση του οργανισμού Orbital Missions and Services της Sierra Space, ο οποίος επικεντρώνεται σε καινοτόμες λύσεις για την εθνική ασφάλεια. Η εταιρεία λέει ότι έχει ήδη λάβει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε προνομιακές συμβάσεις για δορυφορικούς αστερισμούς στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

Το Ghost υποβλήθηκε σε μια σειρά τριών δοκιμών την 1η Φεβρουαρίου στο Space Florida’s Launch and Landing Facility. Αυτές οι δοκιμές περιελάμβαναν μια τελική πτώση από τα 2.000 πόδια (610 μέτρα) για την αξιολόγηση της δυναμικής πρόσκρουσης, μια ελεγχόμενη κάθοδο αλεξίπτωτου από τα 4.000 πόδια (1.219 μέτρα) και τον διαχωρισμό των εξαρτημάτων ασπίδας και ωφέλιμου φορτίου, επιδεικνύοντας την ικανότητα του οχήματος να επιστρέφει με ασφάλεια ωφέλιμα φορτία.

Μόλις ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα, ένα διαστημικό σκάφος Ghost θα περιμένει σε τροχιά μέχρι να του δοθεί εντολή να εισέλθει ξανά. Το φορτίο μπορεί να περιλαμβάνει ένα κιτ επιβίωσης, ένα φουσκωτό σκάφος, όπλα και άλλα αντικείμενα. Με την ενεργοποίηση, το διαστημικό σκάφος θα επαναπροσανατολιστεί, θα ξεκινήσει την επανείσοδό του και θα χρησιμοποιήσει μια θερμική ασπίδα προστασίας για να αντέξει θερμοκρασίες έως και 2.000 βαθμούς Φαρενάιτ. Μετά την επανείσοδο, ένα αλεξίπτωτο θα καθοδηγεί το ωφέλιμο φορτίο στην καθορισμένη περιοχή προσγείωσης. Κάθε δορυφόρος έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής πέντε ετών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις