Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MYTILINEOS: Σε εμπορική λειτουργία μονάδα 200MW για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας

Η GE και η MYTILINEOS θα παρέχουν για τα επόμενα χρόνια υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για τη μονάδα.

Η MYTILINEOS Energy & Metals, με ηγετική θέση στους κλάδους της μεταλλουργίας και της ενέργειας, επικεντρωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, δραστηριοποιείται στις αγορές και των πέντε ηπείρων, σε 40 χώρες, εφαρμόζοντας ένα πλήρως συνεργατικό μοντέλο μεταξύ των κλάδων της μεταλλουργίας, της ενέργειας και της end-to-end ανάπτυξης εμβληματικών ενεργειακών έργων, ανακοίνωσε ένα ακόμα σημαντικό έργο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας μονάδας προσωρινής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με φυσικό αέριο, στο Δουβλίνο, που είχε αναλάβει η MYTILINEOS σε κοινοπραξία με τη GE Vernova, για λογαριασμό της Ιρλανδικής ημικρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού ESB. Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί στο τέλος του 2022 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την μορφή του επείγοντος.

Η νέα μονάδα, λειτουργεί ως εφεδρική, με τεχνολογία 6 αεριοστροβίλων της GE, οι οποίοι παρέχουν συνδυασμένη δυναμικότητα έως περίπου 200MW για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και για τη διασφάλιση της σταθερότητας της τροφοδοσίας στη χώρα. Η GE και η MYTILINEOS θα παρέχουν για τα επόμενα χρόνια υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για τη μονάδα.

«Το έργο αυτό αναδεικνύει την ικανότητα της MYTILINEOS, μέσω της M Power Projects, να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, που δεν περιορίζονται μόνο στην μελέτη και κατασκευή της μονάδας, αλλά και επεκτείνονται και στην λειτουργία και συντήρηση της μονάδας», τονίζει η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις