Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

everyone energy: Συγκεντρώνει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την αυτοματοποίηση των ενεργειακών υπηρεσιών

Το καινοτόμο λογισμικό της εταιρείας επιτρέπει στους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες πελατών για να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους μέσω αυτοματοποίησης.

Η νεοφυής εταιρεία πράσινης τεχνολογίας everyone energy με έδρα το Βερολίνο συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την High-Tech Gründerfonds (HTGF), έναν από τους κορυφαίους επενδυτές seed γύρων στην Ευρώπη, και την VC neoteq ventures με έδρα την Κολωνία.

Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2021 από τους Céline Göhlich, Fabian Reetz και Florian Gmeiner και καθιερώθηκε γρήγορα ως κορυφαίος πάροχος λογισμικού για προσαρμοσμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το καινοτόμο λογισμικό της εταιρείας επιτρέπει στους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες πελατών για να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους μέσω αυτοματοποίησης.

Παρά την αυξημένη ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και τη διαθεσιμότητα τεχνολογιών όπως τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θερμότητας, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό εμπόδιο, την πολυπλοκότητα και την έλλειψη διαφάνειας του ρυθμιστικού πλαισίου της ενεργειακής βιομηχανίας. Η πληθώρα κανόνων και κανονισμών καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Ταυτόχρονα, οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον αγοράς και μεγάλη έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Η πολύπλοκη αρχική διαβούλευση με τους τελικούς πελάτες είναι χρονοβόρα και απαιτεί εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες που είναι σπάνιοι και με μεγάλο κόστος. Το λογισμικό της everyone energy για αυτοματοποιημένη συμβουλευτική ενεργειακής μετάβασης επιλύει αυτό το εμπόδιο και δημιουργεί μια κατάσταση win-win για τους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών και τους καταναλωτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις