Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Επενδύει 350 εκατ. δολάρια στην εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart

Η επένδυση της Google αποτελεί μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ξεκίνησε η Flipkart το 2023.

Η Google επενδύει 350 εκατομμύρια δολάρια στην Flipkart, την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Ινδία,  που ανήκει στην Walmart, τον αμερικανικό κολοσσό λιανεμπορίου.
Η επένδυση της Google αποτελεί μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ξεκίνησε η Flipkart το 2023. Η Walmart ηγήθηκε του γύρου, έχοντας επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του περασμένου έτους. (Η Microsoft είναι επίσης επενδυτής στη Flipkart.)
Η Flipkart ηγείται της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδία, όπου εξυπηρετεί εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις. Η startup, η οποία κατέχει επίσης την startup ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας Myntra, ελέγχει περίπου το 48% της ινδικής αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ανταγωνίζεται την Retail, την Amazon, τη Meesho που υποστηρίζεται από τη SoftBank και όλο και περισσότερες εφαρμογές γρήγορου εμπορίου. Η Reliance Retail – που διευθύνεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας, Mukesh Ambani, λειτουργεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στην Ινδία και προσπαθεί όλο και περισσότερο να δημιουργήσει ένα παιχνίδι ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Reliance Retail αποτιμήθηκε στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια επένδυση σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις QIA, ADIA και KKR πέρυσι.
Η Google, η οποία προσεγγίζει περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους στην Ινδία, προσδιορίζει το έθνος της Νότιας Ασίας ως βασική υπερπόντια αγορά. Η εταιρεία αποκάλυψε σχέδια να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ινδικές επιχειρήσεις το 2020. (Από τότε έχει επενδύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον τηλεπικοινωνιακό φορέα Jio Platforms και άλλο 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Airtel.)
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις