Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta και Google προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια σε studios του Hollywood

Οι τεχνολογικοί γίγαντες θέλουν να συνάψουν AI deals με μεγάλα studios προκείμενου να λάβουν άδεια χρήσης του περιεχομένου τους

Οι tech κολοσσοί, Meta και Google, προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια σε studios του Hollywood προκείμενου να λάβουν άδεια χρήσης του περιεχομένου τους για την εκπαίδευση των AI μοντέλων που αναπτύσσουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες αδειοδότησης θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν στη βελτίωση των AI εργαλείων παραγωγής βίντεο, όπως είναι το Sora.

Ωστόσο, τα studios του Hollywood έχουν κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με αυτές τις συμφωνίες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Netflix και η Disney «δεν είναι πρόθυμες να παραχωρήσουν άδεια χρήσης του περιεχομένου τους», αλλά έχουν «εκφράσει ενδιαφέρον για άλλους τύπους συνεργασιών».

Από την άλλη, η Warner Brothers Discovery φέρεται να έχει δηλώσει την απροθυμία της προθυμία για την παροχή «άδειας χρήσης σε ορισμένα από τα προγράμματά της».

Σε γενικές γραμμές επικρατεί έντονη ανησυχία στη βιομηχανία του θεάματος σχετικά με τον τρόπο που οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούν το περιεχόμενο τους. Η πρόσφατη καταγγελία της Σκάρλετ Γιόχανσον εναντίον της OpenAI έφερε στο προσκήνιο τον προβληματισμό των καλλιτεχνών σχετικά με την προστασία της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η διάσημη ηθοποιός κατηγόρησε την OpenAI ότι χρησιμοποίησε τη φωνή της φωνή της για το νέο chatbot ονόματι “Sky”, χωρίς η ίδια να έχει δώσει τη συγκατάθεση της.

Η OpenAI αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο συμφώνησε να κατεβάσει τη φωνή “Sky”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις