Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ChatGPT δεν πληροί ακόμα τα ευρωπαϊκά στάνταρ ακρίβειας δεδομένων

Μια ειδική ομάδα εργασίας της ΕΕ έκρινε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η OpenAI για την παραγωγή έγκυρων αποτελεσμάτων δεν επαρκούν

Οι προσπάθειες της OpenAI να παράγει έγκυρα αποτελέσματα από το ChatGPT δεν αρκούν για να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δεδομένα, όπως δήλωσε μια ειδική ομάδα εργασίας του παρατηρητηρίου της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

«Παρόλο που τα μέτρα που λαμβάνονται για τη συμμόρφωση με την αρχή της διαφάνειας είναι ωφέλιμα για την αποφυγή παρερμηνειών, δεν επαρκούν για τη συμμόρφωση με την αρχή της ακρίβειας των δεδομένων», ανέφερε η ομάδα εργασίας σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

Ο οργανισμός που ενώνει τους εθνικούς παρατηρητές της ιδιωτικής ζωής της Ευρώπης συγκρότησε μια ειδική ομάδα για το ChatGPT πέρυσι, αφού οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές με επικεφαλής την αρχή της Ιταλίας εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ευρέως χρησιμοποιούμενη υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης. Οι διάφορες έρευνες που ξεκίνησαν σε ορισμένα κράτη μέλη βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αναφέρεται στην έκθεση, προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου δεν είναι ακόμη δυνατό να δοθεί πλήρης περιγραφή των αποτελεσμάτων. Τα ευρήματα έπρεπε να εκληφθούν ως «κοινός παρονομαστής» μεταξύ των εθνικών αρχών.

Η ακρίβεια των πληροφοριών είναι μία από τις κατευθυντήριες αρχές του συνόλου των κανόνων της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων. «Στην πραγματικότητα, λόγω της πιθανολογικής φύσης του συστήματος, η τρέχουσα προσέγγιση εκπαίδευσης οδηγεί σε ένα μοντέλο που μπορεί επίσης να παράγει μεροληπτικά ή κατασκευασμένα αποτελέσματα», αναφέρεται στην έκθεση.

«Επιπλέον, τα αποτελέσματα που παρέχονται από το ChatGPT είναι πιθανό να θεωρηθούν από τους τελικούς χρήστες ως πραγματικά ακριβή, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που αφορούν άτομα, ανεξάρτητα από την πραγματική τους ακρίβεια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις