Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BAT Hellas υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ένα καλύτερο αύριο

Η εταιρεία, επίσημο μέλος του Diversity Charter Greece, προάγει τη διαφορετικότητα ως πηγή ενδυνάμωσης

Η BAT Hellas επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και το Diversity Charter Greece για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η εταιρεία αποδεικνύει με αυτή την κίνηση την προσήλωσή της στην ενίσχυση της ισότητας, στην αντιμετώπιση των διακρίσεων και στην αποδοχή της διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας. Για την BAT η εφαρμογή της ουσιαστικής συμπερίληψης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, στο οποίο ευδοκιμεί η μοναδικότητα, ενθαρρύνεται ο ανοιχτός διάλογος και διαφορές γύρω από το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα, τη θρησκεία, ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι αποδεκτές και αγκαλιάζονται από το σύνολο των εργαζομένων.

Ο σεβασμός στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και η προώθηση της συμπερίληψης είναι θεμέλια της κουλτούρας της BAT. Η στήριξη της διαφορετικότητας και η παροχή ενός περιβάλλοντος εργασίας, όπου ο καθένας αναγνωρίζεται και επιδέχεται τον σεβασμό για τα ξεχωριστά γνωρίσματά του, όποια και αν είναι αυτά, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο. Η ποικιλομορφία ενδυναμώνει την εταιρεία και, παράλληλα, εμπνέει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των εργαζομένων που την απαρτίζουν.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης. Σκοπός της ΒΑΤ είναι να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της εταιρείας μέσα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις