Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΠΑΠ Forward: Μέχρι τις 21 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece, παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς.

 

 

Μέχρι τις 21 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την συμμετοχή τους στον 7ο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, αποκτώντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να αυξήσουν τον τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι νέες εταιρείες που θα ενταχθούν στο δυναμικό του προγράμματος, όπως έχει ανακοινωθεί, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο ανθρώπων και εργαλείων που θα τις βοηθήσουν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece, παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς.

Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing, οι πωλήσεις και η επικοινωνία. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δυνατότητα επέκτασης σε διεθνείς αγορές, ενώ παίρνουν μέρος και σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες όσο και με άλλους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από όλη την Ελλάδα, να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Συγκεκριμένα, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ και της Endeavor Greece, οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν δημιουργήσει συνολικά 3.067 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν 24.023 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης, μέσω συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους συνολικά κατά 551 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας, δηλαδή, κατά μέσο όρο ποσοστιαία αύξηση τζίρου 50% κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του website Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr, στο οποίο είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες του προγράμματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις