Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Orbyt Global εξαγόρασε τη σουηδική Telenor Maritime

Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα επιχειρηματικά της σχέδια στο πλαίσιο της έκθεσης «Ποσειδώνια 2024»

Η Orbyt Global γιόρτασε τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας στην παγκόσμια αγορά της τεχνολογίας και στον κλάδο της ναυτιλίας, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ποσειδώνια 2024». Σημαίνουσες προσωπικότητες από την πολιτική ηγεσία, τον εγχώριο και διεθνή ναυτιλιακό κόσμο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Θεόδωρου Νικολόπουλου, Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος ανέδειξε, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Θεόδωρο Νικολόπουλο, τα σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας καθώς και νέες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον θετικό της αντίκτυπο, τόσο στον κλάδο της όσο και στην ελληνική οικονομία.

Η Orbyt Global αποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία, πρότυπο για τη χώρα μας, καθώς έχει ως επίκεντρο την καινοτομία. Δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και επενδύει στις διεθνείς αγορές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς της σουηδικής εταιρείας Telenor Maritime. Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που ενδυναμώνει τη θέση της εταιρείας στη Βόρεια Ευρώπη και αναβαθμίζει το πελατολόγιό της. Επίσης, προσθέτει στην Orbyt Global τη μακρόχρονη εμπειρία του προσωπικού της Σουηδικής Telenor Maritime στους τομείς της επιβατηγούς ναυτιλίας και των πλοίων αναψυχής. Τέλος, η στρατηγική συνεργασία με την FMC GlobalSat για τη δημιουργία της Orbyt FMC Global, μέσω της οποίας παρέχει Starlink, ενώ η FMC GLOBALSAT μπορεί να επωφεληθεί από την ευρεία γκάμα των προϊόντων της.

Ο κύριος Νικολόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία της Orbyt Global και την αποδοχή της από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, τονίζοντας την ταχεία πρόοδο του επενδυτικού πλάνου μέσω οργανικής ανάπτυξης και στοχευμένων εξαγορών.  Αναλύοντας τις επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρείας, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του Nexus Shark, το οποίο στην 3η του έκδοση (v3) αποτελεί το πρώτο προϊόν στη ναυτιλία που ενσωματώνει λειτουργίες τηλεπικοινωνιών, συνδεσιμότητας και ηλεκτρονικής πλοήγησης σε μία ενιαία λύση. Την ασφάλεια και την αξιοπιστία του προϊόντος εγγυάται η Sophos, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Το Nexus Shark 3 προσφέρει ευέλικτη και προσαρμοστική ναυτιλιακή λύση με αξιόπιστη πλοήγηση, ασφαλή επικοινωνία, προηγμένη παρακολούθηση, ψυχαγωγία για το πλήρωμα, εύκολη εγκατάσταση και ενσωμάτωση, ισχυρή ασφάλεια και βελτιστοποίηση λειτουργίας.

Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για τη σύναψη συμφωνίας με τη Inmarsat Maritime Ventures (IMVL), θυγατρική της παγκόσμιας ηγέτιδας στις κινητές δορυφορικές επικοινωνίες, Inmarsat, σχετικά με τη μεταβίβαση της πελατειακής βάσης της Fleet Xpress. Η συμφωνία περιλαμβάνει τα συμβόλαια πελατών που απέκτησε η Inmarsat Maritime Ventures από τη Speedcast., Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του παρουσιάζοντας το όραμά του για τα σχέδια της Orbyt Global, που είναι: «η καθιέρωση της εταιρείας στις 5 καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, μέσα στην επόμενη διετία». 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχημένη διεθνή πορεία της Orbyt Global, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εφοπλιστές, παράγοντες του κλάδου της ναυτιλίας, βουλευτές, μέλη του ΔΣ της ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, μέλη της AMMITEC, δημοσιογράφοι, στελέχη εταιριών και στελέχη από τον τραπεζικό κλάδο.

Η γιορτή έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της  Orbyt Global και ποιο συγκεκριμένα στο Ε7 Upper View, όπου ο Στέλιος Ρόκκος με την Κλαυδία και την Κατερίνα Λαζαρίδου μάγεψαν με τις ερμηνείες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις