Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το HIGGS παρουσιάζει το οικοσύστημα φιλανθρωπίας της Ελλάδας στη Γενεύη

Από το 2019, το HIGGS αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο του TGE στην Ελλάδα με συνολικά 20 ελληνικές οργανώσεις να συμμετέχουν μέχρι στιγμής, επιτρέποντας την αποδοχή δωρεών από το εξωτερικό και διευκολύνοντας τις δωρεές από Έλληνες προς Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών του εξωτερικού.

Το HIGGS, ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος ενδυνάμωσης Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) και εκπρόσωπος του Δικτύου Transnational Giving Europe (TGE) στην Ελλάδα, ταξίδεψε στη Γενεύη για να παρουσιάσει το οικοσύστημα της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες των διασυνοριακών δωρεών. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Γενεύη, σε συνεργασία με το Swiss Philanthropy Foundation και με την υποστήριξη του Transnational Giving Europe.

Το Transnational Giving Europe (TGE) αποτελεί μια συνεργασία φορέων από 19 χώρες της Ευρώπης  με κοινό όραμα την ενίσχυση της φιλανθρωπίας, ενώ παράλληλα παρέχει κίνητρα για την πραγματοποίηση δωρεών εκτός συνόρων της κάθε χώρας-μέλους του Δικτύου. Καθώς δεν υπάρχει ακόμα κάποια ευρωπαϊκή διαδικασία η οποία να διευκολύνει τις διασυνοριακές δωρεές, το TGE δίνει τη λύση παρέχοντας το απαραίτητο πλαίσιο για διαφανείς και ασφαλείς συναλλαγές και ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα στους δωρητές να απολαμβάνουν τα φορολογικά οφέλη που προβλέπονται από τη νομοθεσία της χώρας προέλευσής τους για την πραγματοποίηση δωρεών προς κάθε ωφελούμενο του Δικτύου και στις 19  χώρες. Από το 2019, το HIGGS αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο του TGE στην Ελλάδα με συνολικά 20 ελληνικές οργανώσεις να συμμετέχουν μέχρι στιγμής, επιτρέποντας την αποδοχή δωρεών από το εξωτερικό και διευκολύνοντας τις δωρεές από Έλληνες προς Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών του εξωτερικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν Έλληνες που μένουν στη Γενεύη, με εκπροσώπους Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και Κοινωφελών Ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων το Ίδρυμα Λάτση, το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, τη FIBA Foundation, το JTI Foundation και το Greek-Swiss Orthodox Foundation, προκειμένου να ενημερωθούν για τα εργαλεία που διευκολύνουν τις διασυνοριακές δωρεές και τις νέες προοπτικές για την ενδυνάμωση της φιλανθρωπίας και της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα.

Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές, η κ. Τζοβάνα Καμπούρη, Πρόεδρος της οργάνωσης “Εστία Άγιος Νικόλαος, ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί και ο Dr. Jean-Federic Maraia, ειδικός σε φοροτεχνικά θέματα, ο οποίος μας ενημέρωσε για το φορολογικό σύστημα της Ελβετίας και τρόπους κινητοποίησης των διασυνοριακών δωρεών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα networking event, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το έργο τους, να παρουσιάσουν τους στόχους τους και να διερευνήσουν νέες συνεργασίες.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Γενεύη, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε ότι “Η φιλανθρωπία ξεκινά από το σπίτι μας. Εν τούτοις, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη και αλληλένδετη πραγματικότητα, οι διασυνοριακές δωρεές είναι επιτακτική ανάγκη και πρωτοβουλίες όπως αυτές που εκπροσωπούνται σήμερα στην εκδήλωση, μας παρέχουν πολύτιμες λύσεις και μια προοπτική για το πώς τα πράγματα θα μπορούσαν ή πρέπει να εξελιχθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εν προκειμένω”.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, πρόσθεσε “Η εκδήλωση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αρκετό κόσμο να μας τιμά με την παρουσία του. Μέσα από ένα πολύ ξεχωριστό event δίνεται μια μοναδική ευκαιρία, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε για τη φιλανθρωπία και τις διασυνοριακές δωρεές ακόμα και να διερευνήσουμε ευκαιρίες συνεργασίας, κάτι πολύ σημαντικό για το οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών. Ως HIGGS, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε το Transnational Giving Europe στην Ελλάδα και έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε στην ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών και στη δημιουργία καινοτόμων έργων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις