Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Αθήνα το Run Simple Truck της SAP

Στον εξωτερικό χώρο του Ζάππειου Μέγαρου βρέθηκε μεγάλο φορτηγό του Run Simple Tour προκειμένου να παρουσιαστεί από στελέχη της SAP αναφορικά με τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία.

Το Run Simple Truck από τις 3 Νοεμβρίου μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας Run Simple Tour.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε την ομιλία του Marc Nolla, Director Strategic Innovation SAP i-Swat EMEA South αλλά και παρουσιάσεις οι οποίες έδειχναν πως η πλατφόρμα της SAP μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά καθημερινά προβλήματα σε διαφορετικές βιομηχανίες.

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις μας άφησαν οι λύσεις Internet of Things (IoT) που παρουσιάστηκαν και υποστηρίζονται από την πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform. Με βάση αυτή την πλατφόρμα γίνεται η ανάπτυξη της εφαρμογής η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στοιχείων τα οποία συλλέγονται από αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο.

Είδαμε για παράδειγμα πως με τη χρήση αισθητήρων σε χωράφια τα οποία καλλιεργεί είτε ένας αγρότης είτε ακόμα και ένας ολόκληρος αγροτικός συνεταιρισμός μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή. Αυτό συμβαίνει βελτιστοποιώντας τις πρακτικές με τις οποίες γίνεται η καλλιέργεια με βάση τις πληροφορίες οι οποίες συλλέγονται τόσο από τους αισθητήρες στο χωράφι και τα γεωργικά μηχανήματα σε πραγματικό χρόνο, αλλά και είναι διαθέσιμες όπως για παράδειγμα οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Οι δυνατότητες, όπως ανέφεραν στελέχη της SAP, είναι πρακτικά απεριόριστες μιας και η πλατφόρμα της SAP προσφέρει APIs τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε τρίτους να αναπτύσσουν εφαρμογές για το IoT με βάση τις ανάγκες.

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η χώρα μας θα μπορούσε να ωφεληθεί από την εξέλιξη της τεχνολογίας στο κομμάτι του IoT μιας και αυτό είναι σε θέση να δώσει την ώθηση σε κάθε τομέαοικονομικής δραστηριότητας που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί, λόγο των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, να δοθεί με άλλους τρόπους.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις