Το 7ο Idea Platform του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή νέες τουριστικές tech ιδέες με το πραγματικό οικοσύστημα του κλάδου. Και το σημαντικότερο; Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Μια ιδέα για να εξελιχθεί χρειάζεται ανθρώπους, διάλογο και feedback από την αγορά που θέλει να εξυπηρετήσει.
Σε ποιους απευθύνεται
Το Idea Platform απευθύνεται σε:
- φοιτητές και αποφοίτους,
- μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές,
- νέους επαγγελματίες,
- ομάδες 2+ ατόμων με τεχνολογική ιδέα στον τουρισμό,
- startups πολύ πρώιμου σταδίου.
Αυτό που αναζητά ο επιταχυντής δεν είναι έτοιμο προϊόν. Αναζητά ιδέες που αξιοποιούν την τεχνολογία για να λύσουν πραγματικά προβλήματα στον τουρισμό – από hotel tech και booking solutions, μέχρι sustainability, fintech, AI, big data, experience platforms και ψηφιακές εφαρμογές.
Το μεγαλύτερο όφελος; Η ζύμωση
Το Idea Platform είναι ένα περιβάλλον δικτύωσης. Οι ομάδες έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες της αγοράς, ιδρυτές startups, στελέχη του τουριστικού κλάδου και experts που βλέπουν καθημερινά τις πραγματικές ανάγκες του industry.
Όπως σημειώνει η Δάφνη Τσεβρένη, Co-Founder & CRO της Clio Muse Tours: «Το μεγαλύτερο όφελος του προγράμματος είναι η δικτύωση. Η ζύμωση μεταξύ επαγγελματιών του κλάδου και ανθρώπων που φέρνουν φρέσκες ιδέες είναι καθοριστική. Αυτή η αλληλεπίδραση βοηθά τις ομάδες να εξελίξουν τις ιδέες τους σε κάτι που πραγματικά ταιριάζει στην αγορά».
Αυτό το «κάτι που ταιριάζει στην αγορά» είναι συχνά η διαφορά μεταξύ μιας ωραίας ιδέας και μιας βιώσιμης startup.
Η δύναμη της κοινότητας
Ένα ακόμα στοιχείο που ξεχωρίζει το πρόγραμμα είναι η δυναμική που δημιουργείται μεταξύ των ίδιων των ομάδων.
Δεν πρόκειται για έναν διαγωνισμό όπου ο καθένας δουλεύει απομονωμένα. Οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν απόψεις, προβληματισμούς, εμπειρίες – και αυτή η διαδικασία επιταχύνει την εξέλιξή τους.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Νούσης, Co-Founder της Travelmyth: «Το ότι οι ομάδες συναντιούνται τακτικά και συνομιλούν μεταξύ τους είναι από τα μεγαλύτερα οφέλη του προγράμματος. Αυτή η ανταλλαγή εμπειριών δημιουργεί δυναμική που δε βρίσκεις εύκολα αλλού».
Το Idea Platform λειτουργεί, ουσιαστικά, ως μικρογραφία της αγοράς:
δοκιμάζεις, ακούς, προσαρμόζεσαι.
Γιατί έχει σημασία ότι είναι δωρεάν
Η δωρεάν συμμετοχή δεν είναι απλά μια πρακτική διευκόλυνση. Είναι στρατηγική επιλογή.
Το CapsuleT, ως πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θέλει να δώσει πρόσβαση σε νέους ανθρώπους με ιδέες – ανεξαρτήτως οικονομικών πόρων – ώστε να δοκιμάσουν σοβαρά την πρότασή τους.
Αυτό σημαίνει ότι:
- δε χρειάζεσαι κεφάλαιο για να ξεκινήσεις,
- δε ρισκάρεις οικονομικά για να τεστάρεις την ιδέα σου,
- έχεις πρόσβαση σε mentoring, workshops και επαγγελματικό feedback χωρίς κόστος.
Η μόνη ουσιαστική προϋπόθεση είναι η δέσμευση.
Ένα περιβάλλον για να δεις αν προχωράς
Το Idea Platform λειτουργεί ως πρώτο σοβαρό checkpoint για την ιδέα σου.
Σε βοηθά να καταλάβεις:
- αν το πρόβλημα που λύνεις είναι πραγματικό,
- αν η αγορά το χρειάζεται,
- αν η ομάδα σου είναι έτοιμη να το προχωρήσει.
Και για όσους ξεχωρίσουν, η συνέχεια είναι ακόμα πιο ουσιαστική: η δυνατότητα ένταξης στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης του CapsuleT.
Αν έχεις μια ιδέα για τον τουρισμό, τώρα είναι η στιγμή
Το 7ο Idea Platform δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός. Είναι ένα δωρεάν, δομημένο και ουσιαστικό περιβάλλον για να δεις αν η ιδέα σου μπορεί να σταθεί – με τη στήριξη του οικοσυστήματος.
Δήλωσε συμμετοχή στο 7ο Idea Platform του CapsuleT εδώ και γίνε μέρος της επόμενης γενιάς travel tech ιδεών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
