Tesibit: Αποστολή στη Silicon Valley με την Metavallon

Η Βασιλική Ντάμπαση, συνιδρύτρια και CEO της Tesibit, και η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια της Metavallon, βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ για το φετινό Metavallon US Mission, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης The Accelerator.
Μέσω της αποστολής, η Metavallon έδωσε την ευκαιρία στην Tesibit να ταξιδέψει στη Silicon Valley και την ευρύτερη περιοχή του San Francisco και να έρθει σε επαφή με το εκεί οικοσύστημα αλλά και επενδυτές.
H Tesibit στον The Accelerator της Metavallon

Μερικά στοιχεία από την ενδιαφέρουσα αποστολή περιλαμβάνουν:

● Συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις με επίκεντρο την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, όπως το Techcrunch Disrupt Hackathon 2016 και το hackathon του API: World, και να γνωρίσει δυναμικές εταιρείες από όλον τον κόσμο.
● Παρουσίαση της πρωτοποριακής πλατφόρμας της εταιρείας με καθοδήγηση σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης από τους ειδικούς της Ericsson, ενεργό συνεργάτη της Μetavallon για το φετινό κύκλο του The Accelerator.
● Ήρθε σε επαφή με τους ειδικούς του κέντρου επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης νερού Silicon Valley Clean Water και της έξυπνης πλατφόρμας αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων, Numenta.
● Γνώρισε τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται αντίστοιχοι ιδρυτές startup στις Η.Π.Α. και να αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες με άλλους  επιχειρηματίες. Ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, υπήρξε η ομάδα της ελληνικής startup Bugsense, που εξαγοράστηκε από την εταιρεία-κολοσσό Splunk.
● Συναντήθηκε με τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Keiretsu Forum, Randy Williams, και άλλους επενδυτές από όλον τον κόσμο.
● Κατά τη παρουσίαση την Tesibit, έλαβε feedback από κορυφαίους παίχτες στον κόσμο των επιχειρηματικών επενδύσεων, ανάμεσά τους ο Niko Βonatsos της General Catalyst Partners και ο Nick Arvanitidis, εμπνευστής του Silicon Valley Greek Seed Funding Group.

● Το πρόγραμμα περιείχε και επισκέψεις σε εταιρείες, όπως η Google και η Twitter.

Tesibit2
Πολύτιμες εμπειρίες
Οι γνώσεις και οι εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες που απέκτησε η Tesibit κατά τη διάρκεια της αποστολής θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο στα χέρια της ομάδας προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητά της. Σύμφωνα με την Βασιλική Ντάμπαση, συν-ιδρύτρια και CEO της Tesibit «το ταξίδι στη Silicon Valley και το San Francisco ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για εμάς. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι το οικοσύστημα είναι τόσο ζωντανό και δραστήριο. Για παράδειγμα, οι ευκαιρίες “κρύβονται” πραγματικά σε κάθε γωνία: ακόμα και σε μια συνοικιακή καφετέρια σού δίνεται η δυνατότητα να δικτυωθείς και να παρουσιάσεις την εταιρεία σου σε υποψήφιους επενδυτές ή άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα σου».
Και συνεχίζει τονίζοντας: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι από τα αποτελέσματα της αποστολής στην Αμερική. Κι αυτό γιατί καταφέραμε να συναντήσουμε επιχειρηματίες, ειδικούς, και υποψήφιους πελάτες μέσα από τη συμμετοχή μας σε διάφορα events και μέσα από τα meetings μας με ειδικούς και στελέχη κορυφαίων εταιρειών.»
«Είμαστε πολύ κοντά στο να “κλείσουμε” τον πρώτο μεγάλο μας πελάτη, ενώ καταφέραμε ακόμα και σε αυτό το πολύ αρχικό στάδιο να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον δύο επενδυτών, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον της Tesibit.»
«Η παρουσίαση του προϊόντος μας σε πέντε εξέχοντες ειδικούς της Ericsson καθώς και η επίσκεψή μας στην “Μέκκα της Υψηλής Τεχνολογίας”, την Google είναι από τις στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.»
Το κλείσιμο του The Accelerator 2016
Με ένα «κλειστό» event, και παρόντες τους μέντορες και συνεργάτες από το δίκτυο της Metavallon, έκλεισε ο φετινός κύκλος του The Accelerator, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκειά του, η ομάδα της Tesibit, παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά την 4-μηνη διαδικασία επιτάχυνσης τόσο σε επίπεδο βελτιστοποίησης του προϊόντος της όσο και σε επίπεδο συνεργιών και συνεργασιών. Παράλληλα, η ομάδα αποκάλυψε τα επικείμενα σχέδια της.
Όπως δηλώνει η Βασιλική Ντάμπαση, «στα επόμενα βήματά μας συγκαταλέγονται η αξιοποίηση του κεφαλαίου εκκίνησης, ύψους 22.000€, που λάβαμε από την Metavallon για την πρόσληψη νέων συνεργατών και την εδραίωση ενός ισχυρού πελατειακού δικτύου.»
«Μετά από 4 μήνες εντατικής δουλειάς κλείνει ο φετινός κύκλος του The Accelerator», δήλωσε η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια της Metavallon. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ταχεία πρόοδο, εξέλιξη και ανάπτυξη της Tesibit. Φέτος, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με μια χαρισματική ομάδα με ουσιαστικό όραμα και ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό προϊόν. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την Tesibit. Εξάλλου, περιμένουμε πολύ μεγάλα πράγματα από τους ιδρυτές της και είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι θα εκπληρώσουν στο έπακρο τις υψηλές προσδοκίες μας.»
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις