Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μέσω Crowdfunding η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης

Ένα από τα πιο όμορφα αρχαία θέατρα της χώρας μας, το θέατρο της Κασσώπης στην Πρέβεζα, χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας για να γίνουν οι μελέτες αναστήλωσής του, μέσα από την crowdfunding καμπάνια του act4Greece!

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από το ΔΙΑΖΩΜΑ, το μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως αποστολή την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας μας και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας. Όραμά του είναι τα μνημεία αυτά να εξυπηρετήσουν και πάλι το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν αιώνες πριν, ώστε να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε πολιτιστικές δράσεις μέσα στη μαγεία και το δέος που δημιουργούν στον επισκέπτη οι πανέμορφες αυτές κατασκευές που διατηρήθηκαν σε πείσμα του χρόνου.

Kassopi_Theater_02Το θέατρο της Κασσώπης χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. στο οροπέδιο του Ζαλόγγου, στην περιοχή της Πρέβεζας. Βρίσκεται σε τοποθεσία ειδυλλιακή, με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τον Αμβρακικό κόλπο. Το θέατρο αυτό είχε την ιδιαιτερότητα και την τύχη να μείνει απαρατήρητο και παραμελημένο για αιώνες, και , παρόλα αυτά, να σωθεί, με εμφανή ωστόσο τα σημάδια του χρόνου.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει δώσει ήδη νέα πνοή σε πολλά θέατρα και ακουστικά μνημεία του παρελθόντος (αρχαία ωδεία, κ.λπ.), με πιο πρόσφατο επίτευγμα την ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας. Προωθεί τις δράσεις του με μαθητικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις και έχει στο πλευρό του σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού. Η μεγάλη δύναμή του είναι οι εθελοντές του, απλοί άνθρωποι που δίνουν ψυχή σε ένα ισχυρό όραμα, ενισχύουν τις δράσεις του και συνδυάζουν έναν υψηλό στόχο με τη χαρά της συμμετοχής σε κάτι αισιόδοξο και δημιουργικό.

Το act4Greece μας καλεί όλους να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όραμα: η αναστήλωση του θεάτρου της Κασσώπης, ένα έργο-σταθμός στην πολιτιστική διαδρομή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Μέσω της crowdfunding πλατφόρμας act4Greece συγκεντρώνονται χρήματα για να γίνουν οι μελέτες αποκατάστασης του θεάτρου και να «ξεκλειδωθεί»η χρηματοδότηση για την αναστήλωσή του με πόρους του ΕΣΠΑ.

Το ΔΙΑΖΩΜΑ χρειάζεται λοιπόν τη βοήθεια όλων μας. Στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης θα αποκτήσει και πάλι ζωή! Θα συνεχίσει να επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε! Προσφέροντας ο καθένας μας κάτι μικρό, μπορούμε όλοι μαζί να επιτύχουμε κάτι σπουδαίο για τον πολιτισμό και την ιστορία του πανέμορφου και παραμελημένου αυτού τόπου!

Το act4Greece είναι μια πλατφόρμα crowdfunding, που ξεκίνησε πριν 10 μήνες με πρωτοβουλία της Εθνικής τράπεζας.

“Για πρώτη φορά στον Τραπεζικό Κλάδο στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε την υποδομή για την αποτελεσματική υποστήριξη πολλαπλών κοινωνικών δράσεων μέσω Crowdfunding”, δηλώνει η Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα. “Το πρόγραμμα Act4Greece ξεκίνησε με τη συγκέντρωση χρηματικών πόρων με τη μορφή δωρεών για κοινωνικές δράσεις (donation model), η οποία έχει ήδη επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων για τη συμμετοχική αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Mέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από 3.600 δωρητές και έχει συγκεντρωθεί ποσό άνω των 950.000 ευρώ”.

Η χρηματοδότηση του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης είναι μία από τις έξι δράσεις που έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής το act4Greece. ΄Ηδη έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία δράσεις όπως η σίτιση μαθητών σχολείων υποβαθμισμένων περιοχών, η υποστήριξη δράσεων των Γιατρών του Κόσμου και η συντήρηση των εγκαταστάσεων του Θεάτρου Τέχνης. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υποστηριχθούν 11 νέες δράσεις που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό με την έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις