Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Weekend στην Πάτρα τον Δεκέμβριο

Το πρώτο Startup Weekend στην πόλη της Πάτρας διοργανώνεται στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014 στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Μέσα από το Patras Startup Weekend, επιστήμονες με ταλέντο και δημιουργικότητα, που είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν, να εκθέσουν το δυναμισμό τους και να δουν τα πραγματικά αποτελέσματα των εγχειρημάτων τους μέσα σε 54 ώρες.

Δείτε ακόμη: Ο Κώστας Μεϊμέτης παρουσιάζει την πορεία της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Antcor από την ίδρυση στην Πάτρα μέχρι την εξαγορά

Στο πλαίσιο του Patras Startup Weekend οι συμμετέχοντες, που μπορεί να είναι από κατασκευαστές και μηχανικούς έως ακόμα και φοιτητές, σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα projects, τα οποία εξελίσσουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς των business consulting και marketing. Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζουν την πρόοδο των εργασιών τους στο κοινό καθώς και σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και χορηγούς.

Πίσω από το θεσμό του Startup Weekend βρίσκεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός UP Global με έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το Patras Startup Weekend διοργανώνουν οι Σταύρος Μεσσήνης (Co-founder The Cube), Παναγιώτης Τσάγγας (Co-founder Susurrus), Γιάννης Κανελλόπουλος (Core Member ID-GC) και Γιάννης Σκλάβος (Community Manager @Found.ation).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις