Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησε ο 8ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΜοΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στον 8ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.

Μέσω συνεχούς ανατροφοδότησης από έμπειρους μέντορες – αναγνωρισμένους επιχειρηματίες ή στελέχη εταιρειών και συμμετοχής σε μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων, οι συμμετέχουσες ομάδες θα μπορούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες ώστε να τις μετατρέψουν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ή προϊόντα.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές/-τριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και οι απόφοιτοι των τελευταίων 2 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα, μέσω της σύνθεσης ομάδων από μέλη διαφορετικής/συμπληρωματικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας.

Όροι συμμετοχής:

Τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να είναι φοιτητής/τρια ή νέος απόφοιτος (των τελευταίων 2 ετών) του Ο.Π.Α. Κατηγορίες Διαγωνισμού:
Οι ιδέες μπορούν να προέρχονται από διάφορες θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα: (α) Χρηματο-οικονομικές Υπηρεσίες, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Τεχνολογίες Πληροφορικής, (γ) Πράσινη ή Κοινωνική επιχειρηματικότητα, (δ) Γενική Κατεύθυνση, (ε) Ανάπτυξη Προϊόντος. Διευκρινίζεται ότι στην τελευταία κατηγορία μπορούν να ενταχθούν μόνο φυσικά προϊόντα και όχι εφαρμογές (applications) ή λογισμικό.

Έπαθλα Διαγωνισμού:

Οι ομάδες που θα διακριθούν θα πάρουν χρηματικά έπαθλα και θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν στο πλαίσιο του Athens Center of Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Ο.Π.Α.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα στάδια και την εξέλιξη του Διαγωνισμού θα αναρτώνται, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησής του, στην επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις