Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bootcamp ενόψει ολοκλήρωσης συμμετοχών στο GreenTech Challenge 2018 του ΕΜΠ

Mε επιτυχία στέφθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ το 2nd Bootcamp Training στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTechChallenge by ESU NTUA που διοργανώνεται από τη Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

Στόχος του 2nd Bootcamp Training ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το Value Proposition Canvas και η εκπαίδευση- προετοιμασία τους, πάντα με τη βοήθεια των μεντόρων για αρτιότερη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Με την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις πραγματικές προκλήσεις στους κλάδους του Περιβάλλοντος & Ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων και των Πράσινων Προϊόντων.

Την έναρξη του 2nd Bootcamp Training ανέλαβε ο κ. Αραβώσης, Αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, ο οποίος έδωσε μια σαφή  και λεπτομερή περιγραφή του προγράμματος που θα ακολουθούσε. Ο κ. Χρήστος Νικολούδης, υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ (Mantis Business Innovation) ως δεύτερος κατά σειρά ομιλητής εξήγησε τις βασικές έννοιες που διέπουν την Τεχνοοικονομική και Χρηματοοικονομική Ανάλυση δίνοντας και το παράδειγμα των υπηρεσιών της δικής του startup ενώ δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το Value Proposition Canvas από τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και συνιδρυτή της ChainProof.ai. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της Αθηνάς Ντόβα (Owiwi) με θέμα τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ενδιαφερόμενος για το σωστό pitching και την επιτυχημένη παρουσίαση των ιδεών του.

Ακολούθησε η διεκπεραίωση του Value Proposition Canvas από τους συμμετέχοντες και περαιτέρω Team Maching σε ακολουθία του 1st Bootcamp Training. Oι συμμετέχοντες χωρίστηκαν και πάλι σε ομάδες και κάθε μέντορας ανέλαβε την εκπροσώπηση αλλά και την καθοδήγηση τους, προχωρώντας στην ανάλυση των ιδεών  καθώς και στην προετοιμασία του pitching. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να παρουσιάσει την επιχειρηματική και καινοτόμα ιδέα της κάνοντας ένα σύντομο pitching καθώς και να δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό του διαγωνισμού.

Η ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και  επιχειρηματικότητας GreenTech Challenge με κεντρικό άξονα τις πράσινες τεχνολογίες θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου 2018 ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 29 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και τις επόμενες δράσεις του επισκεφθείτε το σχετικό website καθώς και τα social media της δράσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις