Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Generali Hellas με την HealthTech dacadoo

Η Generali Hellas ανακοίνωσε την συνεργασία της με την dacadoo από την Ελβετία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και της ευεξίας αλλά και του InsurTech, με τα στελέχη της Startup να επισκέπτονται την Αθήνα.

Το ψηφιακό εργαλείο της Dacadoo θα παρέχει πληροφορίες και συμβουλευτική στους Έλληνες ασφαλισμένους, βοηθώντας τους να υιοθετήσουν ή και να διατηρήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενθαρρύνοντάς τους να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά την υγεία και την ευζωία τους.

Όπως σημείωσε o Peter Ohnemus, πρόεδρος και CEO της dacadoo: «Με τη διαδεδομένη χρήση των wearables και των ψηφιακών εφαρμογών που συνδέονται με την υγεία και το ευ ζην, οι χρήστες έχουν πλέον πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα, που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους και επηρεάζουν άμεσα την υγεία τους. Ωστόσο, αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι η ερμηνεία αυτών των δεδομένων, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων».

Όπως τονίζει ο Πάνος Δημητρίου, CEO της Generali Hellas: «Χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία και τα telematics, ο ασφαλιστικός κλάδος έχει πλέον ένα μοναδικό εργαλείο για να πετύχει την ουσιαστική του αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να βοηθήσει τους ασφαλισμένους να είναι πιο ασφαλείς και πιο υγιείς».

Η dacadoo ιδρύθηκε το 2010 και είναι πλέον μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας με έμφαση τον ασφαλιστικό και εταιρικό κλάδο ενώ έχει δεχτεί επενδύσεις VC από Rakuten και Samsung.

Με έδρα τη Ζυρίχη στην Ελβετία, η dacadoo αναπτύσσει και λειτουργεί μια ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία βασίζεται σε φορετές και φορητές συσκευές, και βοηθά τους ανθρώπους να έχουν μια πιο υγιή, πιο δραστήρια ζωή μέσα από ένα συνδυασμό κινήτρων και τεχνικών, που βασίζονται στη συμπεριφορική επιστήμη, το online gaming και τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτοματοποιημένη συμβουλευτική (automated coaching).
Με βάση εκτενή κλινικά δεδομένα που αριθμούν σε πάνω από 300 εκ. ανθρώπινα έτη, το πατενταρισμένο, σε πραγματικό χρόνο Health Score (Βαθμολογία Υγείας) δίνει τη δυνατότητα για εξατομικευμένη μέτρηση της υγείας των χρηστών.

Παρότι η πρωτοβουλία αυτή αφορά τη Generali Ελλάδος, o μεγάλος ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος από το 2015 ασχολείται με τον χώρο των Startups σε συνεργασία με την Microsoft και την United Ventures.
Επίσης πρόσφατα τρέχει τον δικό του Accelerator στην Ελβετία, το Innovation Garage, όπου ήδη φιλοξενούνται τέσσερις Startups

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις