Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Open Fintech Day: ξεκινά ο 3ος κύκλος του befinnovative

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στον χώρο καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, befinnovative, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση Open Fintech Day. Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις στο Fintech, τον επερχόμενο τρίτο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης befinnovative καθώς και το Fintech crowdhackathon που θα πραγματοποιηθεί 30 Νοεμβρίου  με 2 Δεκεμβρίου 2018.

Στο Open Fintech Day συμμετείχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι: νέοι προγραμματιστές, στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης, Program Manager toy be finnovative και στέλεχος της Διεύθυνσης Ψηφιακών Καναλιών της Εθνικής Τράπεζας, αφού απήθυνε σύντομο χαιρετισμό, παρουσίασε τον 3ο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης be finnovative #befinnovative 3.0. Επισήμανε μάλιστα, ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τον τρίτο κύκλο επιτυχώς θα λάβουν όλες το ποσό των 3.000 ευρώ.
Στάθηκε ιδιαιτέρως στις συνεργασίες και συνέργειες που υπάρχουν παγκοσμίως μεταξύ Fintechs και μεγάλων τραπεζών, με μεγάλο παράδειγμα τη συνεργασία ανταλλαγής υποψηφίων πελατών μεταξύ Funding Circle και Santander.

Ο Περικλής Θηβαίος, Founder, True North Partners LLP, έκανε σύντομη παρουσίαση με θέμα “Εκθετικές Τεχνολογίες και Startups”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι ομάδες δεν θα πρέπει να ακούν τους πελάτες τους αναφορικά με την ανάπτυξη και το μέλλον της επιχείρησης τους αλλά θα πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτό που έχουν όραμα και πιστεύουν.

Ο Γιώργος Μαρίνος, Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, μίλησε για την API πλατφόρμα της Εθνικής (https://developer.nbg.gr/) και τις δυνατότητές της, για μία σωστή εφαρμογή σε ιδέες πάνω στον τομέα του Fintech.

Τέλος ο Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder CTO/CIO Crowdpolicy, παρουσίασε τις προτεινόμενες ιδέες και θεματικές περιοχές για το Crowdhackathon #fintech 3.0, το οποίο θα αποτελέσει ένα bootcamp για το πρόγραμμα #befinnovative 3.0 αναδεικνύοντας καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον τρίτο κύκλο του befinnovative και για συμμετοχή στον επερχόμενο Hackathon μπορείτε να κάνετε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις