Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cyclefi κέρδισε στα Startup Europe Awards στη κατηγορία Smart Cities!

Η ελληνική Cyclefi κέρδισε το βραβείο της καλύτερης Startup της Ευρώπης στις Έξυπνες Πόλεις στο πλαίσιο των Startup Europe Awards σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Τα βραβεία είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ιδρύματος Finnova σε συνεργασία με το Startup Europe και συμμετείχαν 134 Startups από 16 χώρες, 18 εκ των οποίων διακρίθηκαν στις αντίστοιχες κατηγορίες: IoT, Cybersecurity, Smart Cities, Fintech, Space, Edtech, eHealth, Legal, Social, Water, Green, Agritech, Climate, Energy, Tourism, Creative, Fashion and Gastronomy.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν συνολικά 12 Startups: Agrologies (Agritech Category), Loceye (Creative), IFAAacademy (Edtech), IMEQ Center (eHealth), The Infashion App (Fashion), Kard (Fintech), Sustainable Food Movement in Greece (Gastronomy), Billagi (Green), Openichnos (IoT), Cyclefi (Smart Cities), PatientWho (Social) και Solumbro (Tourism).

To σύστημα επιβράβευσης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης που εξελίσσει η ομάδα του Γιώργου Στέγγου αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή Startup στην κατηγορία Smart Cities με το βραβείο να το παραδίδει η Επίτροπος για την Κοινωνία και την Ψηφιακή Οικονομία Μαρίγια Γκάμπριελ παρουσία του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και άλλων πρωθυπουργών και υπουργών της Ευρώπης.

Στην ομιλία της, η Επίτροπος Γκάμπριελ συγχαίρει τη Cyclefi (κεντρική φωτογραφία) και τους υπόλοιπους νικητές και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να εργάζονται και να εξελίσσονται όπως κάνουν μέχρι τώρα.
Η Ευρώπη θέλει περισσότερους σαν και εσάς, περισσότερο πάθος, αφοσίωση, ταλέντο και ενέργεια. Πιστεύουμε στα όνειρά σας και έχετε ήδη δείξει ότι η πρόοδος γίνεται με μικρά βήματα και για να έρθει η επιτυχία. Μας δείξατε ότι η επιτυχία μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε στην Ευρώπη και δείξατε ότι για να πετύχετε πρέπει να είστε τολμηροί και γενναίοι» ανέφερε στην ομιλία της η επίτροπος.

Τα StartUp Europe Awards ακολουθούν μια ανοιχτή μεθοδολογία καινοτομίας μέσω εταιρικών σχέσεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα η οποία βοηθά τις δημόσιες οντότητες να βρουν λύση στις τοπικές προκλήσεις καθώς επίσης να βοηθήσουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις δοκιμάζοντας τις καινοτομίες τους σε πιλότους που υποστηρίζονται με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση” ανέφερε ο Χουάν Μανουέλ Ρεβουέλτα, διευθυντής του StartUp Europe Accelerator από το Ίδρυμα Finnova.

Ο Γιώργος Στέγγος, CEO της Cyclefi δήλωσε: “Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βλέπω τη Cyclefi να αναγνωρίζεται και να βραβεύεται ως η Καλύτερη Ευρωπαϊκή Startup στην κατηγορία Smart Cities. Επιπλέον νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων για το χρόνο και την ενέργεια που αφιέρωσαν οι κριτές της επιτροπής προκειμένου να πάρουν αυτή την απόφαση, γεγονός που καθιστά αυτή την τιμή ακόμη πιο πολύτιμη για εμάς, καθώς η Cyclefi κατάφερε να διακριθεί σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο και ανάμεσα σε εξαιρετικές και πολύ ανταγωνιστικές ιδέες από όλη την Ευρώπη.
Τα Startup Europe Awards & Finnova αποτελούν την καλύτερη εγγύηση, που αναζητούσαμε προκειμένου να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της Cyclefi, η οποία και ήρθε σε μας τη σωστή στιγμή, λίγο πριν την επίσημη εμπορική έναρξη της υπηρεσίας μας. Αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για εμάς και αντιπροσωπεύει μια τεράστια επιβεβαίωση αυτής της αρκετά καινοτόμου λύσης που προσφέρουμε. Σας ευχαριστούμε και πάλι για το βραβείο Finnova & Startup Europe και για αυτή την τεράστια τιμή!”

Η Cyclefi και οι άλλοι νικητές των Βραβείων StartUp Europe θα αποκτήσουν ορατότητα μέσω του Media Partner Alliance ενώ θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πρόγραμμα καθοδήγησης (στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των προϊόντων τους), αλλά και πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του StartUp Europe Accelerator.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις