Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft και ΑΠΘ συνεργάζονται για το πρώτο “Let’s Have a Hackathon” στη Θεσσαλονίκη!

Μια δυναμική συνεργασία θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη καθώς το Microsoft Student Partners Community-Student Guru Thessaloniki και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνεργάζονται για την διοργάνωση του πρώτου Hackathon με τίτλο “Let’s Have a Hackathon”.

To Hackathon είναι μέρος της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και της Microsoft και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα τους, με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες ψηφιακής μετάβασης και μετασχηματισμού.

Το “Let’s Have a Hackathon” ξεκινά την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με ένα Workshop, το οποίο απευθύνεται τόσο σε έμπειρους προγραμματιστές όσο και σε φοιτητές, και περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές παρουσιάσεις σχετικές με το Cloud Computing (Υπολογιστικά νέφη) και τα Big Data (Μεγάλα Σύνολα Δεδομένων), καθώς και μια δράση που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία “Azure” της Microsoft. Σημειώνεται πως η συμμετοχή στο Εργαστήριο είναι ελεύθερη.

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου  θα γίνουν οι παρουσιάσεις των demo καθώς και το live coding από έμπειρους προγραμματιστές, ενώ θα διεξαχθεί και διαγωνισμός προγραμματισμού αποκλειστικά για φοιτητές.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται προεγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικό τους φορητό υπολογιστή.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις εγγραφής καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σχετικό σύνδεσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις