Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτές είναι οι εννέα Startup που θα “μπουν” στο ΑΙ Accelerator της Rockstart

Ολοκληρώθηκε η επιλογή της Rockstart μεταξύ των ευρωπαϊκών Startups που θα συμμετάσχουν στο δεύτερο πρόγραμμα ΑΙ Accelerator με έδρα το Den Bosch στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, νέοι επιχειρηματίες από 7 διαφορετικές χώρες θα περάσουν τις επόμενες 180 μέρες για να ολοκληρώσουν τα προϊόντα τους, να μιλήσουν με συμβούλους και να κάνουν επαφές με δυνητικούς επενδυτές και πελάτες. Το πρώτο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήδη 3 από τους απόφοιτους συγκέντρωσαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ τους πρώτους 6 μήνες μετά το πέρας του προγράμματος. Ταυτόχρονα το πρώτο πρόγραμμα σηματοδότησε την έναρξη ενός ευρέως φάσματος τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ startups και επιχειρήσεων,

“Το πρόγραμμα ΑΙ επικεντρώνεται στην παροχή πρόσβασης στης αγορά για εταιρείες βαθειάς τεχνολογίας. Συνδέουμε τους ιδρυτές με τις πιο συναφείς επιχειρήσεις και επενδυτές του κλάδου και διευκολύνουμε την διαδικασία, προκειμένου να προωθήσουμε εταιρικές σχέσεις και πελάτες για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα ΑΙ. Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε επίσης  τις startups με πρόσβαση σε εμπειρογνωμοσύνη, κοινότητα και κεφάλαια, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα προγράμματα μας”, δήλωσε η Marjel Quekel διευθύντρια του Accelerator της Rockstart.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αποκτούν επίσης πρόσβαση στην πρωτοποριακή τεχνογνωσία και το ταλέντο της έρευνας μέσω της συνεργασίας της Rockstart με την Jheronimus Academy of Data Science (JADS) που προσφέρει Master και Ph.D, επικεντρωμένο στην επιχειρηματικότητα. Επίσης, στην λίστα των συνεργαζόμενων με τον ΑΙ Accelerator της Rockstart περιλαμβάνονται οι VodafoneZiggo, Volksbank, NVIDIA, Atlassian, IBM Watson και Grant Thornton.

Πέρα από την διεθνώς αναγνωρισμένη αξία των συνεργατών της Rockstart, υπάρχει στην διάθεση των startups που συνεργάζονται μαζί της μια πληθώρα έμπειρων συμβούλων. Οι μέντορες θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα του τρέχοντος έτους μέσω των προκλήσεων της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

“Στον κόσμο των επιχειρήσεων, υπάρχουν δύο ειδών εταιρείες, αυτές που έχουν ήδη μια στρατηγική ανάπτυξης ΑΙ και αυτές που θέλουν να αποκτήσουν μια τέτοια στρατηγική. Αυτό δημιουργεί γόνιμο έδαφος, όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν προκλήσεις. Με την υποστήριξη του προγράμματος, των εταίρων μας και του οικοσυστήματος, σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε αυτές τις πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν τα θεμελιώδη στοιχεία που απαιτούνται για μια επιτυχημένη επιχείρηση”, δήλωσε ο Bernard McKeown της Rockstart.

Αυτές είναι οι εννέα Startup που θα μπουν στο ΑΙ Accelerator

Οι εννέα Startup εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AI 2018 προέρχονται από πολλαπλά υπόβαθρα και προέρχονται από 7 χώρες.

Cramshaq – Μπαγκλαντές

Το Cramshaq μέσω ενός γλωσσικού interface, αναλύει και οπτικοποιεί δεδομένα με τα οποία η Τεχνητή Νοημοσύνη εκπαιδεύεται βασιζόμενη στην συμπεριφορά των χρηστών.  Αυτό εξαλείφει την καμπύλη μάθησης λογισμικού που παρατηρείται σε άλλες πλατφόρμες Business Intelligence. Το Cramstack μπορεί να συνδεθεί με πολλαπλές πηγές δεδομένων, οι οποίες παρέχουν ένα έξυπνο οικοσύστημα ανάλυσης που διαμορφώνει αυτόματα δεδομένα για τη διευκόλυνση της παραγωγής πληροφοριών.

Sentenic – Ιταλία

Η Sentenic συνεργάζεται με οποιονδήποτε εξοπλισμό συνδέει αισθητήρες, εξάγει δεδομένα απευθείας από μια βάση δεδομένων χρηστών ή ένα σύστημα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα ιστορικά δεδομένα για να κάνει μια πληθώρα εργασιών, από τον εντοπισμό αόρατων ανωμαλιών σε εργασίες προγραμματισμού που βασίζονται σε κατηγορίες προτεραιότητας.

Ο μηχανισμός πρόβλεψης αναλύει και αναπτύσσει μοντέλα πρόβλεψης της κατάστασης λειτουργίας, συγκρίνει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί το OSS αν υπάρχει ανωμαλία.

Medvice – Ολλανδία

Η Medvice χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να βοηθήσει τους γιατρούς στις αποφάσεις τους και να επιταχύνει τη διαδικασία διαβούλευσης. Η Medica AI μαθαίνει και επεξεργάζεται σταδιακά καλύτερες και εξυπνότερες λύσεις για τη βελτίωση της φροντίδας. Με αυτή την τεχνολογία AI η διαβούλευση με την Medivia θα είναι ασφαλέστερη, μειώνοντας παράλληλα τους χρόνους αναμονής και το κόστος λειτουργίας της.

Element 13 – Γαλλία

Η Element 13 είναι ένα add-on μηχανικής μάθησης για παρόχους δεδομένων όπως το Elasticsearch, το InfluxData και το TICK stack. Χρησιμοποιεί το CLI για να δημιουργεί, να εκπαιδεύει και να διαχειρίζεται τις εργασίες εκμάθησης μηχανών χρηστών, καθώς επίσης παρέχει μια μηχανή ενσωμάτωσης API απευθείας στην εφαρμογή των χρηστών. Αποστολή της είναι να διευκολύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας AI με τον ταχύτερο χρόνο στην αγορά.

Αυτό γίνεται με την κατάργηση της πολυπλοκότητας με την Tensorflow, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να μάθουν γρήγορα το ML και να παράγουν αξιόπιστα αποτελέσματα για την επιχείρησή τους.

Pixyle – Σκόπια

Η πλατφόρμα Pixyle χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εκπαιδεύσει μηχανές να αναγνωρίζουν τα ενδύματα σε εικόνες. Στην συνέχεια η πλατφόρμα αναζητά ομοιότητες με τα ρούχα των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Μέσα από αυτή την διαδικασία, δίνει συστάσεις για το που να αγοράσει κάποιος το συγκεκριμένο ρούχο. Η πλατφόρμα βελτιστοποιεί την καταναλωτική εμπειρία και ταυτόχρονα προσφέρει στοχευμένες πωλήσεις στις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Agrex AI – Ινδία

Η Agrex AI μετατρέπει τα οπτικά δεδομένα σε επιχειρησιακή νοημοσύνη με δυνατότητα επεξεργασίας. Επιτρέπει στους χρήστες να καταμετρούν τους πελάτες και να τους αναγνωρίζουν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Μέσα από την Agrex, οι λιανοπωλητές κερδίζουν πολύτιμα στοιχεία για να κατανοήσουν καλύτερα ποια προϊόντα θα αποθηκεύουν τα καταστήματά τους.

Η ανάλυση περιεχομένου βίντεο Agrex (AVCA) επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν αυτόματα το βίντεο για να εντοπίζουν και να καθορίζουν τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.

Taktify – Ιράν

Το Taktify προσφέρει στους χρήστες μια έξυπνη λύση post management των κοινωνικών μέσων μέσω της AI, καταργώντας την ανάγκη για ειδικούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Χρησιμοποιώντας τόσο την εξόρυξη δεδομένων κειμένου όσο και την αναγνώριση εικόνων, είναι σε θέση να παρέχει στις επιχειρήσεις πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τα σχόλια, τα προφίλ και τις προτιμήσεις των πελατών. Το Taktify υποστηρίζεται από δύο ταλαντούχες γυναίκες από το Ιράν, οι οποίες “σπάνε τα ταμπού” της προέλευσης τους

Xane AI – Ινδία

Η Xane AI είναι ένας φορέας επικοινωνίας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για την διαχείριση των εργαζομένων τους. Λειτουργεί ως βοηθός CEO και μέσω AI και μηχανικής μάθησης είναι σε θέση να αλληλοεπιδράσει με τους υπαλλήλους ακολουθώντας την στρατηγική της εταιρείας. Το Xane AI chatbot είναι σε θέση να αλληλοεπιδρά με τους υπαλλήλους των οργανισμών σε οποιαδήποτε πλατφόρμα συνεργασίας χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Footie – Ουκρανία

H Footie χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων μέσω τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει υψηλής ακρίβειας ψηφιακά μοντέλα ποδιών, με σκοπό την ακριβή πρόβλεψη του μεγέθους του παπουτσιού,  βασισμένη μόνο σε φωτογραφίες και δεδομένα πωλήσεων.

Με την Footie εξασφαλίζεται η σωστή εφαρμογή στα παπούτσια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε online όσο και σε φυσικά καταστήματα χωρίς την αγορά ειδικών εφαρμογών ή μηχανημάτων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις