Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toorbee σε τροχιά να γίνει η παγκόσμια τουριστική πύλη των Κινέζων

Σε μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο η Toorbee και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσαν την στρατηγική συνεργασία τους για το καλωσόρισμα των Κινέζων τουριστών στην Αθήνα αλλά και την προώθηση των καταστημάτων του αεροδρομίου και όχι μόνο. Βέβαια, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια η Toorbee να γίνει άλλη μια τεράστια ελληνική επιτυχία που τόσο χρειαζόμαστε.

Οι ιδρυτές της Toorbee είναι τα αδέρφια Νίκος και Γιώργος Παπαχρήστου και από την αρχή της επιχειρηματικής τους καριέρας (κάπου το 2010) είχαν βάλει στόχο την αγορά την Κίνας και συγκεκριμένα τους Κινέζους τουρίστες που είχαν αρχίσει να αυξάνονται παγκοσμίως, διευκολύνοντας τους ποικιλοτρόπως στο ταξίδι τους προς την Ελλάδα.

Το 2015 όμως πήρε σάρκα και οστά η Toorbee με τις πρώτες συνεργασίες μικρών τουριστικών πρακτορείων από την Κίνα που ήθελαν να στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα και την Σαντορίνη.
Σήμερα η Toorbee συνεργάζεται με μεγάλα Online Tourism Agencies (ΟΤΑs) της Κίνας τα οποία διαχειρίζονται το 80% της τουριστικής ροής προς τον έξω κόσμο!

Το ότι η πολυμελής, πλέον, ομάδα της Toorbee έκανε κάτι ξεχωριστό επιβεβαιώθηκε κάπου στο τέλος του 2017 όταν η Startup κέρδισε σε ένα μεγάλο διαγωνισμό για στην Κίνα με 700 “ντόπιες” συμμετοχές Startups. Η συμμετοχή σε κινεζικό accelerator έφερε τα γραφεία στη Σαγκάη αλλά και αρχική χρηματοδότηση ύψους 400.000 δολαρίων. Σήμερα η Toorbee είναι κοντά στο κλείσιμο της επόμενης μεγάλης χρηματοδότησης η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για το Scaleup.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστου οι Κινέζοι τουρίστες λόγω άποψης αλλά και λόγω κουλτούρας επιθυμούν να συναλλάσσονται με τις εφαρμογές που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν στην χώρα τους και φυσικά επιθυμούν το οποιοδήποτε περιεχόμενο να είναι στα Κινεζικά.

Όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας των Κινέζων περνάει μέσα από το WeChat, μια εφαρμογή επικοινωνίας για Smartphones – ένα πολυεργαλείο με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες!

Οι Κινέζοι σήμερα λόγω της οικονομικής ευμάρειας έχουν σκαρφαλώσει στην κορφή της λίστας των τουριστών παγκοσμίως, ξοδεύουν πάνω από 5.000 δολάρια το έτος στα ταξίδια τους, έναντι 3.000 δολ. των δεύτερων Αμερικανών. Αν κάνουμε τους σχετικούς πολλαπλασιασμούς με το 1,2 δις τουριστών αντιλαμβανόμαστε για ποια μεγέθη μιλάμε και για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι τακτικές πτήσεις της Air China έχουν βάλει τους Κινέζους στην 20άδα των χωρών με τις μεγαλύτερες αφίξεις στην Αθήνα, (γύρω στις 200.000 υπολογίζονται), ενώ το προφίλ τους είναι: ιδιωτικοί υπάλληλοι, έρχονται για διακοπές και πάνε κυρίως στη Σαντορίνη, ξοδεύουν 89 ευρώ για αγορές στο αεροδρόμιο, (έναντι 50 ευρώ ο μέσος όρος), μένουν 5 μέρες στην Αθήνα με τη διάρκεια του ταξιδιού τους να είναι 12 ημέρες.

Μόλις φτάσουν στην Αθήνα, αφίσες και ένα ρομπότ θα τους παραπέμπουν να σκανάρουν μέσω WeChat το ειδικό QRCode και να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η Toorbee σε συνεργασία με το Αεροδρόμιο η οποία θα έχει γενικές και ειδικές πληροφορίες και προσφορές, στα κινεζικά φυσικά, από τα καταστήματα του αεροδρομίου.

ο Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του αεροδρομίου, τόνισε ότι το αεροδρόμιο επενδύει σημαντικά στην καινοτομία, και μέσω Startups, ενώ σε σχετική ερώτηση που του απευθύναμε στάθηκε τόσο στους διαγωνισμούς Digital Gate αλλά και την τρέχουσα συνεργασία με τις Ex Machina και Tekmon.

H εφαρμογή «AIΑ – Toorbee WeChat Miniapp» είναι ο πρώτος μεγάλος πιλότος των υπηρεσιών B2B που θα προσφέρει η Toorbee σε στρατηγικούς πελάτες, (Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αεροδρόμια για παράδειγμα), οι οποίες περιλαμβάνουν: ένα marketplace διασύνδεσης Ελλήνων παρόχων δραστηριοτήτων, (θεματικές εκδρομές, διαδρομές, εισιτήρια αξιοθέατων, φαγητό, παροχή εκπτωτικών κουπονιών για shopping κ.α.), με τους Κινέζους OTAs, μια εφαρμογή προσφοράς περιεχομένου στα κινεζικά από τους Έλληνες παρόχους και τo σχετικό μίνι site που θα δημιουργείται μέσα στο WeChat.
Μια και αναφερθήκαμε στο WeChat, πέρα από την ενημέρωση στα κινεζικά θα παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής των δραστηριοτήτων ή των άλλων κρατήσεων με κινεζικές κάρτες με την εκκαθάριση να γίνεται με τους τοπικούς συνεργάτες του WeChat Pay και Alipay.

Όπως αντιλαμβανόμαστε η Toorbee προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία με στόχο τα δισεκατομμύρια Κινέζων τουριστών η οποία μπορεί να γίνει scaleable σε όλο τον κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις