Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Δανία θέλει να δημιουργήσει την ευρωπαϊκή Silicon Valley σε εννέα νέα νησιά!

Η Δανία πρόκειται να χτίσει εννέα νέα νησιά νότια της Κοπεγχάγης με στόχο να τα μετατρέψει σε ένα μεγάλο ανοιχτό πάρκο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Τα εννέα νησιά θα έχουν έκταση 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα με τα έργα να έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν το 2022. Το 2028 θα εγκατασταθούν οι πρώτες εταιρείες ενώ το πλήρες έργο θα είναι έτοιμο το 2040.

Στόχος είναι να εγκατασταθούν εκεί 380 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο μια και ο υπουργός βιομηχανίας και επιχειρήσεων ανέφερε ότι χρειάζονται (να εγκατασταθούν) και εταιρείες που παράγουν προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση της Δανίας μια και τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε η κατασκευή 20.000 σπιτιών σε μια εκχερσωμένη περιοχή, βόρεια της πρωτεύουσας.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία μια και είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της Δανίας για την οικονομική ανάπτυξη μέσω της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας.
Η Δανία είναι σταθερά στην έκτη θέση του παγκόσμιου δείκτη επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Index), λίγο κάτω από το Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από Ιρλανδία, Σουηδία και Γαλλία. Και μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια χώρα 6 εκατ. κατοίκων η οποία είναι ψιλά στη λίστα με τις χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους ενώ έχει δυνατά cluster στις επιστήμες ζωής, στο ICT και φυσικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αναφορικά με την σκηνή Startup και VC, σύμφωνα με το Dealroom υπάρχει μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, οι οποίες παραδοσιακά προέρχονται από Angel Investors. Περίπου 2.000 Startups υπάρχουν στην Δανία με τους κλάδους του agrifood και του biotech να είναι αρκετά δυναμικοί.
Τέλος, η Δανία έχει ένα μεγάλο event για Startups, το TechBBQ το οποίο τρέχει για πέντε έτη με την εκδήλωση του 2018 να προσελκύει 6.500 επισκέπτες και πάνω από 150 Startups. Εμείς εδώ μέχρι πρόσφατα είχαμε 5-6 events με ελάχιστη επισκεψιμότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις