Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Turnand: Η έξυπνη θήκη που μετατρέπει το Smartphone σε παιχνιδομηχανή σύντομα στο Indigogo

H Turnand έχει την έδρα της στην Θεσσαλονίκη και είναι μια Startup η οποία προσωπικά αλλά και σαν μέσο μας ενθουσιάζει μια και ασχολείται με το hardware. Συγκεκριμένα, το αντικείμενό της είναι η κατασκευή έξυπνων περιφερειακών για Smartphones.

Εδώ και δυο χρόνια αναπτύσσει το πρώτο προϊόν, μια θήκη κινητού με κουμπιά η οποία μετατρέπει το Smartphone σε ρετρό παιχνιδομηχανή, το “Project Play”. Προφανώς στοχεύει το κοινό του “MAME” και όχι μόνο.

Η διάθεση της θήκης θα γίνει μέσω καμπάνιας στο Indiegogo και αναμένεται να βγει στον αέρα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στην πορεία της προς το Indiegogo, η Turnand έχει καταφέρει να διακριθεί σε πληθώρα διαγωνισμών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Αμερικανικούς φορείς.
Ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2015 από την 80η ΔΕΘ με ένα 3Dεκτυπωμένο – μη λειτουργικό –  πρωτότυπο και ένα banner, η θήκη ‘ProjectPlay’ κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 1.000 επισκέπτες.
Το 2017 η Turnand κατάφερε να αποσπάσει και το βραβείο “Καινοτόμο Προϊόν της Χρονιάς” από το Ίδρυμα Παπαστράτος.
Το 2016, η Turnand υπήρξε φιναλίστ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας “Startify-7” που διοργάνωσε η Κομισιόν και στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Αμερικανικού κολεγίου Θεσσαλονίκης. To 2015 είχε περάσει μάλιστα και στους τελικούς του επιχειρηματικού διαγωνισμού του ιδρύματος Thiel, ξεχωρίζοντας μάλιστα ανάμεσα σε χιλιάδες αιτήσεις.

Η ομάδα της Turnand αποτελείται από τον Σταύρο Μωυσίδη , 24 ετών και τον Χρήστο Τσιόλα, 25 ετών, με τον πρώτο να εξειδικεύεται στο διαχειριστικό κομμάτι και στην ανάπτυξη του προϊόντος και τον δεύτερο στο μάρκετινγκ. Από το 2016 η Turnand συστεγάζεται και υποστηρίζεται από την θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων i4G.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις