Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κατάργηση των τελών roaming έφερε πενταπλασιασμό της χρήσης δεδομένων

Άμεση και σημαντική αύξηση των κλήσεων και της χρήσης δεδομένων από τους Ευρωπαίους πολίτες, όταν ταξιδεύουν εντός Ε.Ε., έφερε η κατάργηση των τελών περιαγωγής.

Συγκεκριμένα, τον πρώτο ενάμιση χρόνο από την κατάργηση των τελών περιαγωγής, σημειώθηκε πενταπλασιασμός της χρήσης data εντός της Ε.Ε. από πολίτες που ταξιδεύουν. Από έκθεση, που δημοσίευσε η Επιτροπή, προκύπτει ότι από την κατάργηση των χρεώσεων roaming στις 15 Ιουνίου 2017 μέχρι σήμερα, οι Ευρωπαίοι άσκησαν στο έπακρο τα νέα τους ψηφιακά δικαιώματα στα ταξίδια τους στην Ε.Ε.

Η χρήση κινητών δεδομένων έχει πενταπλασιαστεί κατά μέσο όρο (+435%) σε σύγκριση με το επίπεδο πριν από τον Ιούνιο του 2017. Ο δε αριθμός των τηλεφωνικών κλήσεων, που πραγματοποιούν οι ταξιδιώτες, έχει σχεδόν διπλασιαστεί (+145%) σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Η Επιτροπή διαπιστώνει μια σαφή τάση προς την αυξημένη ζήτηση, μετά από την κατάργηση των τελών περιαγωγής. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι συνήθειες έχουν σαφώς αλλάξει: για παράδειγμα το 34% χρησιμοποιεί πλέον ανεπιφύλακτα το Διαδίκτυο με περιαγωγή, όπως και στη χώρα του, σε σύγκριση με μόλις το 15 % πριν από τον Ιούνιο του 2017.

Αντίθετα, το ποσοστό όσων δεν χρησιμοποιούν ποτέ κινητά δεδομένα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό υποχώρησε στο 19% σε σύγκριση με 42% πριν από την κατάργηση των τελών. Ταυτόχρονα, το επίπεδο ευαισθητοποίησης των καταναλωτών παραμένει υψηλό: το 62% των Ευρωπαίων γνωρίζει ότι έχουν καταργηθεί τα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε. και το 69% θεωρεί ότι αυτό ωφελεί ή θα ωφελήσει τους ίδιους ή κάποιον γνωστό τους.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο www.sepe.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις