Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TriEye: Χρηματοδότηση 17 εκατ. δολαρίων με την Intel Capital να ηγείται

Η εταιρεία αισθητήρων αυτοκινήτων TriEye ανακοίνωσε σήμερα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 17 εκατ. δολαρίων, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη αισθητήρων για συνθήκες χαμηλής ορατότητας για διασυνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.

Επικεφαλής του γύρου είναι η Intel Capital, η οποία συνεχίζει να επικεντρώνεται σε τομείς όπως η τεχνολογία Al και οι μεταφορές. Στην χρηματοδότηση συμμετείχε επίσης ο Marius Nacht, συνιδρυτής της Check Point Software Technologies και η Grove Ventures, η οποία είχε χρηματοδοτήσει την TriEye και στο παρελθόν.

Ο Avi Bakal, συνιδρυτής και CEO της TriEye, δήλωσε ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη προϊόντων, καθώς και για την επέκταση των σχέσεων με τους συνεργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η TriEye, με έδρα το Τελ Αβίβ, χρησιμοποιεί μια τεχνολογία γνωστή ως υπεριώδης ακτινοβολία μικρού μήκους (SWIR). Η HD SWIR κάμερα της εταιρείας επιτρέπει στα οχήματα που διαθέτουν αυτοματοποιημένα η αυτόνομα χαρακτηριστικά να λειτουργήσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως είναι η κακοκαιρία, ο κακός φωτισμός ή η ομίχλη.

«Τότε είναι που συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα», αναφέρει ο Bakal. «Δεν συμβαίνουν όταν είναι καθαρός ο ουρανός».

Ο Bakal ίδρυσε την TriEye το 2016, μαζί με τον Omer Kapach και τον Uriel Levy. Η τεχνολογία τους βασίστηκε στην έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο Levy στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Παρόλο που υπάρχουν κι άλλες τεχνολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα, είναι συνήθως πολύ ακριβές και «απευθύνονται» σε πελάτες όπως ο στρατός. Η TriEye τονίζει ότι έχει βελτιώσει την τεχνολογία της, βρίσκοντας παράλληλα έναν τρόπο μαζικής παραγωγής, ο οποίος μείωσε σημαντικά το κόστος.

Με τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητας, η εταιρεία πιστεύει ότι θα αρθεί ένα σημαντικό εμπόδιο και όλο και περισσότερα οχήματα θα «καταλήγουν» με αυτόματα χαρακτηριστικά και εν τέλει πλήρη αυτονομία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις