Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

My Wine app: Ένας προσωπικός οδηγός επιλογής κρασιού από τα My Market

Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market δημιούργησε το My wine app, μια ηλεκτρονική εφαρμογή για το κρασί.

To My wine app δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία, σε όσους επιθυμούν, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν γεύσεις και ποικιλίες κρασιού και να ανακαλύψουν αυτό που τους ταιριάζει.

Η εφαρμογή καθοδηγεί τους χρήστες ώστε να επιλέξουν την πιο κατάλληλη ποικιλία κρασιού, ανάλογα με το φαγητό που έχουν στο τραπέζι τους και ομαδοποιεί τα κρασιά με βάση το κύριο τους γευστικό χαρακτηριστικό και την ποικιλία τους. Τέλος, προτείνει και λύσεις στο τι κρασί θα επιλέξουμε ανάλογα με την περίσταση.

To My wine app διατίθεται δωρεάν για κινητά Android και IOS.

Αντίστοιχες προσπάθειες έχουν γίνει ξανά στην Ελλάδα με ιστοσελίδες όπως το botilia.gr και το houseofwine.gr, που όμως δεν διαθέτουν ανάλογο app.

Στο εξωτερικό, παρόμοιες επιλογές προσφέρει και η αμερικανική Vivino, το μεγαλύτερο marketplace κρασιού στον κόσμο, αλλά και η επίσης αμερικανική Drizly, που προσφέρει μεγάλη ποικιλία αλκοολούχων ποτών γενικότερα.

Τόσο η Vivino όσο και η Drizly έχουν στο ενεργητικό τους τρεις επιτυχημένους γύρους χρηματοδότησης, με τον τελευταίο γύρο και των δύο το 2018. Στην τρίτη τους χρηματοδότηση, οι εταιρείες έλαβαν 20 εκατ. δολάρια και 34,6 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις