Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων σήκωσε η Αμερικανική FinTech PayJoy

Η PayJoy, μια Startup που έχει αναπτύξει τεχνολογία smartphone για να διευκολύνει την πρόσβαση σε πιστώσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες, σήκωσε 20 εκατ. δολάρια από την Greylock Partners.

Στον γύρο συμμετείχαν επίσης, σύμφωνα με την PayJoy, οι Union Square Ventures, EchoVC και Core Innovation Capital. Η εταιρεία, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκταθεί, να εξασφαλίσει περισσότερους συνεταίρους και να αναπτύξει νέες τεχνολογίες.

Η PayJoy επιτρέπει σε καταναλωτές χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς ή επίσημο πιστωτικό «ιστορικό» να αγοράσουν smartphones με δόσεις ή να λάβουν δάνειο. Το πετυχαίνει μετατρέποντας το κινητό σε «εχέγγυο» μέσω λογισμικού που το κλειδώνει σε περίπτωση που δεν γίνουν οι πληρωμές.

Η εταιρεία πιστεύει πως κάνοντας τα smartphones πιο προσιτά, κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την συμμετοχικότητα στην οικονομία, δεδομένου ότι οι περισσότερες οικονομικές υπηρεσίες προσφέρονται τώρα ψηφιακά. “Κατασκευάζουμε τεχνολογία για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να χαράξουν ένα μονοπάτι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Mark Heynen, συνιδρυτής και επικεφαλής της Startup.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,7 δισεκατομμύρια ενήλικες δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό, αλλά τα δύο τρίτα αυτών διαθέτουν κινητό τηλέφωνο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να έχουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με έκθεση του 2018 από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Josh McFarland, συνέταιρος της Greylock, δήλωσε ότι πιστεύει πως η τεχνολογία της PayJoy θα μπορούσε να βοηθήσει τις αναδυόμενες αγορές να ξεκλειδώσουν μέρος της οικονομικής τους ανάπτυξης. “Η πίστωση είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υποδομής που απαιτείται ώστε η παγκόσμια μεσαία τάξη να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της”, ανέφερε.

Η PayJoy, η οποία απασχολεί περίπου 90 άτομα παγκοσμίως, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 10 χώρες. Στις περισσότερες αγορές, η Startup δεν παρέχει η ίδια χρηματοδότηση, αλλά συνεργάζεται με πωλητές λιανικής και παρόχους πιστώσεων. Η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκταθεί σε 6 ακόμα χώρες μέσω νέων συνεργασιών με τοπικές εταιρείες, σύμφωνα με τον Heynen.

Αντίστοιχες δραστηριότητες με την PayJoy αναπτύσσουν η Channel VAS και η Upstream, εταιρείες που προσφέρουν μεταξύ άλλων υπηρεσιών και FinTech λύσεις μέσω smartphones σε διάφορες χώρες τις Αφρικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις