Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Get Ιn The Ring 2019: Ελληνική διάκριση σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό!

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι o διαγωνισμός Get in The Ring είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς που έχουμε παρακολουθήσει ενώ ο φετινός τελικός είχε και μια ελληνική διάκριση με την Twiddle!

To Get in The Ring είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός μια και τρέχει σε πάω από 80 χώρες, από την Ιαπωνία μέχρι την Μπουρκίνα Φάσο, την Βραζιλία και τον Καναδά.
Όπως αντιλαμβανόμαστε και το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος λόγω της ευρείας συμμετοχής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στους φετινούς τελικούς συμμετείχαν 138 Startups όλων των κατηγοριών και σταδίων.

Το Global Meetup 2019 έτρεξε σε τρεις μέρες στο Βερολίνο, εν μέσω αφόρητης ζέστης, και συμπεριλάμβανε 1-1 συναντήσεις των Startuppers με επενδυτές και μεγάλες εταιρείες αλλά και με την κριτική επιτροπή η οποία είχε το, (ομολογουμένως δύσκολο), έργο να επιλέξει εννέα Startups για τρεις κατηγορίες. Στο ρινγκ μπήκαν έξι ομάδες σε τρεις κατηγορίες: αρχικού, μέσου και προχωρημένου σταδίου.

Έξω από το εντυπωσιακότατο κτίριο της Πρεσβείας της Ολλανδίας στο Βερολίνο.

Αν και εφέτος ήταν μια μεταβατική περίοδο σε ότι αφορά την Ελλάδα, μια και δεν πραγματοποιήθηκε Ελληνικός τελικός, σε αντίθεση με το 2018 όπου κέρδισε η GrekAddict, ωστόσο η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την Twiddle μετά από πρόταση του Startupper.gr.
Το Startupper.gr θα διοργανώσει τον ελληνικό τελικό Get In The Ring του 2020, o οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Η ανακοίνωση των 2+1 ομάδων κάθε κατηγορίας έγινε στο εντυπωσιακό κτίριο της Πρεσβείας της Ολλανδίας στο κέντρο του Βερολίνου με τη συμμετοχή του οργανισμού υποστήριξης Startups της Ολλανδίας, Startup Delta. Να σημειώσουμε ότι η διοργανώτρια εταιρεία του διαγωνισμού έχει την έδρα της στο Ρότερνταμ, με την CEO του Startup Delta, αλλά και τον Πρέσβη, να αναφέρονται επανειλημμένα στην Ολλανδία σαν Startup Nation

Η ομάδα της Twiddle, από δεξιά προς αριστερά: Ζαφείρης Μπάμπος. Γιώργος Τσουμαλής Μάνθος Κοτσιόπουλος και ο Στάθης Παπαδημητρίου από την Unknown Group.

Η ελληνική διάκριση

H Twiddle ήταν η επιλαχούσα (runner up) στην κατηγορία light-weight και για λίγο έχασε την συμμετοχή της στο ρινγκ.
Η Startup αναπτύσσει ένα οικοσύστημα υπηρεσιών με κύριους χρήστες τους επαγγελματίες παραγωγούς περιεχομένου για πλατφόρμες όπως το YouTube και όχι μόνο. Χρησιμοποιώντας μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες μουσικής επένδυσης βίντεο με επώνυμους ήχους από μεταπωλητές μουσικής. Επιπλέον, σύντομα θα διαθέτει δυνατότητα εξ ’ολοκλήρου σύνθεσης μουσικής και ηχητικών εφέ ειδικά προσαρμοσμένα στο εκάστοτε βίντεο.

Η ομάδα έχει CEO τον Χρήστο Τσικούδα, COO τον Μάνθο Κοτσιόπουλο, CTO τον Γιώργο Τσουμαλή και Chief AI Officer τον Ζαφείρη Μπάμπο. Η Twiddle βρίσκεται στους τελικούς του MITEF Greece Startup Competition 2019, με την ομάδα να έχει διακριθεί και στον διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft to 2017.

Όπως μας ανέφερε ο Χρήστος Τσικούδας: “Παρατηρήσαμε από νωρίς ότι στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα βίντεο δεν είχαν ικανοποιητικό ήχο και τα ηχητικά εφέ απουσίαζαν τελείως παρόλο που ο ήχος είναι καίριος προκειμένου να συνδεθεί συναισθηματικά ο θεατής με το περιεχόμενο ενός βίντεο. Ξεκινήσαμε τότε και δημιουργήσαμε μία εφαρμογή που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να προσθέτει μουσική και ηχητικά εφέ σε μικρά βίντεο τα οποία ανέβαζε στην πλατφόρμα του Twiddle και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η έκδοση της εφαρμογής είχε μια αξιόλογη αρχική ανταπόκριση, και με βάση το feedback των χρηστών και περαιτέρω έρευνα αγοράς ανακαλύψαμε ένα μεγάλο κενό στη βιομηχανία του content creation, μια βιομηχανία που εκτιμήθηκε στα 4,6 δις δολάρια το 2018“.

Συγκεκριμένα, μέσα από συνομιλίες με επαγγελματίες του χώρου, έγινε ξεκάθαρο ότι οι δημιουργοί περιεχομένου ξοδεύουν πολύ χρόνο και κόπο προκειμένου να αναζητήσουν, επιλέξουν, αγοράσουν, τοποθετήσουν και επεξεργαστούν μουσική και ηχητικά εφέ για τα βίντεο τους με συχνά μέτριο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε λοιπόν την ανάπτυξη μίας μηχανής που κάνει χρήση της τελευταίας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και νευρωνικών δικτύων προκειμένου να αυτοματοποιήσει την προαναφερόμενη διαδικασία. Ταυτόχρονα αναπτύσσουμε το Twiddle Studio-μία web επί πληρωμή πλατφόρμα για δημιουργούς, εταιρείες marketing, παρόχους ήχων και όχι μόνο. Παράλληλα, ανανεώσαμε ριζικά την εφαρμογή προκειμένου να προσφέρει μία απλουστευμένη έκδοση της λειτουργίας σε δημιουργούς on-the-go και οποιοδήποτε χρήστη επιθυμεί να δημιουργήσει περιεχόμενο υψηλού επιπέδου τελείως αυτόματα” συνέχισε.

Οι νικητές όλων των κατηγοριών, στο κέντρο της φωτογραφίας ο CEO της Spotdraft.

Οι νικητές του Get In The Ring 2019

Στην κατηγορία “ελαφρών βαρών” νικήτρια ήταν η ολλανδική Dynaxion η οποία παρέχει μια λύση deep tech η οποία βελτιώνει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων με ακτίνες Χ για αποσκευές αεροδρομίου. Η λύση χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα σάρωσης βασισμένο σε νετρόνια που βασίζεται με τη σειρά του στην τεχνολογία επιταχυντών σωματιδίων από το CERN και μπορεί να διακρίνει αν μία άσπρη σκόνη μέσα στη βαλίτσα είναι καλλυντικό ή ναρκωτικό.

Στην κατηγορία “μεσαίων βαρών” κέρδισε η Fiskaly από την Αυστρία, η οποία προσφέρει ένα ενοποιημένο API και υπηρεσίες cloud για τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη. Μόλις ολοκληρωθεί, θα καλύψει ολόκληρο το φάσμα των εταιρικών νομικών απαιτήσεων και διαδικασιών για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην κατηγορία “βαρέων βαρών” κέρδισε η Spotdraft, μια πλατφόρμα διαχείρισης συμβολαίων AI η οποία βοηθά τις επιχειρήσεις να διαπραγματεύονται, να υπογράφουν, να διαχειρίζονται και να αναλύουν τα νομικά τους έγγραφα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις