Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Firefox Mozilla γυρνά την “πλάτη” στην Google και επιλέγει την Yahoo

Από το Δεκέμβριο, το Yahoo θα είναι η βασική μηχανή αναζήτησης που θα χρησιμοποιεί ο Firefox Mozilla στις ΗΠΑ, τόσο στην έκδοσή του για κινητά όσο και για desktop υπολογιστές.

Η απόφαση να “αποκηρύξει” το Google δεν ήταν δύσκολη, αφού η Firefox χρησιμοποιεί την υπηρεσία Yandex στη Ρωσία και τη Baidu στην Κίνα για τις αναζητήσεις στον Mozilla. Και αυτό, παρότι το 88% των αναζητήσεων στον Mozilla προήλθαν από τη Google, την οποία χρησιμοποιούσε ως default υπηρεσία από το 2004.

Η Yahoo Search ουσιαστικά λειτουργεί στη μορφή του Microsoft Bing, καθώς τα αποτελέσματα των αναζητήσεων παρέχονται από τη Microsoft. Γεγονός που αναμένεται να δώσει ώθηση τόσο στη Microsoft όσο και στηYahoo στη “μάχη” της αγοράς απέναντι στη Google.

Βεβαίως, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να διατηρήσουν τη Google ως βασική υπηρεσία αναζήτησης. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι τις περισσότερες φορές επικρατεί η default υπηρεσία του browser και κανείς δεν μπαίνει στον… κόπο να προχωρήσει στην αλλαγή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις