Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Flatmates: Το Station F “εγκαινιάζει” έναν χώρο συμβίωσης νέων επιχειρηματιών

Το STATION F ανακοίνωσε χθες το άνοιγμα του Flatmates, ενός τεράστιου χώρου συμβίωσης, ο οποίος θα φιλοξενήσει 600 νέους επιχειρηματίες.

Το “σπίτι” βρίσκεται 10 λεπτά μακριά από το campus και είναι διαχωρισμένο σε τρία κτίρια, σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte. Διαθέτει συνολικά 100 διαμερίσματα, άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων, και 600 δωμάτια, με τις τιμές ενοικίασης να ξεκινούν απο τα 399 ευρώ τον μήνα. Όλα τα μέλη του STATION F μπορούν να ζητήσουν δωμάτιο, από τη στιγμή που γίνονται δεκτά σε κάποιο από τα 30 προγράμματά του.
Τους συγκατοίκους θα τους επιλέξει η Whoomies, μια Startup που αναδείχθηκε από το Station F, η οποία θα χρησιμοποιήσει πληροφορίες-κλειδιά (π.χ πρωινό ξύπνημα) που θα δοθούν από τους ενοίκους προκειμένου να βρεθούν αυτοί που ταιριάζουν, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, και να συγκατοικήσουν.  Σημειώνεται ότι το Flatmates θα διαθέτει και κοινούς χώρους, όπως καφετέρια, παντοπωλείο, γυμναστήριο και χώρο εκδηλώσεων.

“Η στέγαση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες μας όταν φτάνουν στο Παρίσι, είτε προέρχονται από το εξωτερικό είτε από πόλεις έξω από το Παρίσι. Τα ενοίκια είναι ακριβά στην πόλη και, εκτός για όποιον δεν έχει συμβόλαιο πλήρους απασχόλησης και εγγυητή, μπορεί να είναι δύσκολο να βρει κάποιο σπίτι. Με το Flatmates, προσφέρουμε μια προσιτή ολοκληρωμένη λύση στέγασης σε όλους τους επιχειρηματίες μας», δήλωσε η Roxanne Varza, διευθύντρια του STATION F.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις