Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΑΤ: Χρηματοδοτήσεις 400 εκατ. ευρώ σε “πράσινα” projects

Μέσα στον επόμενο μήνα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) αναμένεται να καλέσει εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (Venture Capital Funds, Private Equity Funds) να υποβάλουν τις προτάσεις τους, για τη διαχείριση και επένδυση 400 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις και projects που αφορούν στην παραγωγή και τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, «τα 400 εκατ. ευρώ της Τράπεζας θα μοχλεύσουν επιπλέον τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό για συνεπένδυση στα υπό δημιουργία funds κι έτσι το συνολικό διαθέσιμο για «πράσινες» επενδύσεις ποσό πρόκειται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ».

Μέσω της συγκεκριμένης πρόσκλησης πρόκειται να υλοποιηθούν επενδύσεις στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, όπως αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα και βιοαέριο, αλλά και επενδύσεις σε ESCOs, στον τομέα της ανακύκλωσης, στην αποθήκευση ενέργειας, στην ηλεκτροκίνηση κ.λπ.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τα υφιστάμενα της Αναπτυξιακής Τράπεζας – «4η Βιομηχανική Επανάσταση», «Made in Greece» κ.α. -, για τα οποία αυτή τη στιγμή αξιολογείται ένας σημαντικός αριθμός υποψήφιων διαχειριστών και τα πρώτα funds αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις