Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον τέταρτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward»

Το «ΟΠΑΠ Forward», το επιτυχημένο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του ΟΠΑΠ, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί 11 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες – τομείς που η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με τον άμεσο στόχο να είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες που συμμετείχαν στους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος, έχουν δημιουργήσει 1.301 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί υποστηρίζουν 8.532 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, ο συνολικός τζίρος τους έχει αυξηθεί κατά 113 εκατομμύρια ευρώ (+22%) σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων.

Το ίδιο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί 580 συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου των συμβούλων του προγράμματος, 194 συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα, 50 επαφές με μεγάλες εταιρείες και 42 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Με το νέο κύκλο, ο ΟΠΑΠ στοχεύει να δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα 60 εταιρειών που μέσα από την ανάπτυξη τους θα συμβάλουν και στην ενίσχυση της ελληνικής αγοράς. Οι νέες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν φέτος στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχείρηση τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να λάβουν μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα τους παρέχει ολοκληρωμένη καθοδήγηση, μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία αλλά και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε διεθνείς αγορές ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες.

Αιτήσεις, κριτήρια και επιλογή

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία.

Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης και επιχειρηματικό μοντέλο.

Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή εκείνων που θα συμμετάσχουν στο «ΟΠΑΠ Forward».

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2020 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).  Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr  όπου είναι διαθέσιμες, επίσης, όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward».

Οι ομάδες των προηγούμενων κύκλων

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα “ΟΠΑΠ Forward” αριθμεί 50 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών, και αρκετές Startups:

eazybnb: Η eazybnb προσφέρει μία “χειροποίητη” εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες από όλον τον κόσμο και βοηθά τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αξιοποιήσουν εύκολα τα ακίνητά τους. 

pobuca: H Pobuca είναι ένας ηγέτης στο χώρο του CRM, και ειδικεύεται στους κλάδους των καταναλωτικών προϊόντων, της λιανικής και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

doctoranytime: Η doctoranytime είναι μια πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βρει το γιατρό που επιθυμεί και παράλληλα να κλείσει δωρεάν ραντεβού οnline, γρήγορα και εύκολα. www.doctoranytime.gr

Nannuka: Η Nannuka είναι η πρώτη online υπηρεσία εύρεσης και αξιολόγησης επαγγελματιών και χώρων για τη φύλαξη, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Plex.Earth: Το Plex.Earth αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο συνδέει με αποτελεσματικό τρόπο, τα κατασκευαστικά, αρχιτεκτονικά και ενεργειακά σχέδια με τον πραγματικό κόσμο. 

Pockee: Το Pockee είναι μια εφαρμογή η οποία προσφέρει κουπόνια μέσω κινητού για προϊόντα super market στην Ελλάδα. 

Spotawheel: Η Spotawheel είναι μία εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία για να επαναπροσδιορίσει την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ το σύνολο των ομάδων βρίσκεται εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις