Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H LendingClub εξαγοράζει τράπεζα!

H LendingClub, μια από τις πιο παλιές αμερικανικές fintech εξαγοράζει την αμερικανική ψηφιακή τράπεζα Radius Bancorp, έναντι 185 εκατ. δολαρίων και γίνεται η ίδια τράπεζα!

Η LendingClub είναι από τις λίγες περιπτώσεις όπου μια fintech  “αγοράζει” ουσιαστικά την είσοδό της στον τραπεζικό κλάδο, αποφεύγοντας τη διαδικασία υποβολής αίτησης για εθνική άδεια, την οποία επέλεξαν κάποιες άλλες εταιρείες. H Square, για παράδειγμα, βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης εθνικής τραπεζικής άδειας και η Varo Money ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε έγκριση από την Federal Deposit Insurance Corp.

Το ίδιο έκανε πρόσφατα και η δική μας VivaWallet η οποία θα αποκτήσει τραπεζική άδεια μετά την εξαγορά της Praxia Bank.

Με τη νέα εξαγορά, η LendingClub θα είναι σε θέση να προσφέρει στους υφιστάμενους και τους νέους πελάτες της μια σειρά από νέα προϊόντα και να διαφοροποιήσει τη ροή των εσόδων της. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την κερδοφορία και να της επιτρέψει να απευθύνει έκκληση σε ευρύτερη ομάδα επενδυτών. Σε σχετικό δελτίο τύπου, η fintech, αναφέρει ότι η συμφωνία τη βοηθήσει να δημιουργήσει περισσότερα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και να παρέχει δάνεια χαμηλού κόστους.

Η LendingClub ιδρύθηκε το 2007 και η IPO της το 2014, ήταν η μεγαλύτερη του έτους. Η εκτιμώμενη αξία της εταιρείας έπεσε ωστόσο το 2016, όταν ο ιδρυτής της, Renaud Laplanche, αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω παρατυπιών που είχαν γίνει σε δάνεια.  Οι μετοχές έπεσαν και δεν επανήλθαν ποτέ. Ακόμα και η εξαγορά δεν βοήθησε ιδιαίτερα σε αυτό: Πρόσφατα, η μετοχή έπεσε κατά 4,6% στα 12,56 δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις