Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intuit εξαγοράζει την Credit Karma για 7,2 δις δολάρια!

Συμπεριλαμβανομένης αυτής της συμφωνίας, η Intuit έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 31 εξαγορές.

Η Intuit, ο κολοσσός πίσω από πληθώρα χρηματοπιστωτικών και λογιστικών εταιρειών (QuickBooks, TurboTax, Mint) και λύσεων, εξαγοράζει την Credit Karma, την αμερικάνικη fintech με τους 100 εκατ.  εγγεγραμμένους χρήστες, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την πιστοληπτική τους ικανότητα, να αποκτούν πιστωτικές κάρτες, να λαμβάνουν δάνεια, να πληρώσουν φόρους και άλλα.

Η Intuit δήλωσε ότι θα πληρώσει 7,2 δις δολάρια για την εξαγορά, η οποία γίνεται αυτόματα η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία και μία από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία των μη εισηγμένων εταιρειών fintech.

Ο Sasan Goodarzi, CEO της Intuit δήλωσε σχετικά με την είδηση: “Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Credit Karma, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν εξατομικευμένο οικονομικό βοηθό που θα βοηθήσει τους καταναλωτές να βρουν τα σωστά οικονομικά προϊόντα, να βάλουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους, και θα τους παρέχει ιδέες και συμβουλές, επιτρέποντάς τους να αγοράσουν το σπίτι που ονειρεύτηκαν πάντα, να έχουν την εκπαίδευση ή να κάνουν τις διακοπές που πάντα ήθελαν”.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Intuit σχεδιάζει να κρατήσει την Credit Karma – η οποίο “βγάζει” περισσότερα από 1 δισ. δολάρια ετησίως – ως αυτόνομη επιχείρηση, η οποία θα διευθύνεται από τον Kenneth Lin, συνιδρυτή της εταιρείας.

Συμπεριλαμβανομένης αυτής της συμφωνίας, η Intuit έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 31 εξαγορές. Η εταιρεία συνηθίζει να εξαγοράζει Startups και να συνεργάζεται μαζί τους. Άλλωστε, η Mint, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αυτή τη στιγμή, ξεκίνησε από μια Startup με το ίδιο όνομα, που εξαγόρασε η Intuit το 2009.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις