Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple προσπαθεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού μέσω Apple Watch

Το τελευταίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η συνεργασία με την Johnson & Johnson

Είναι γνωστό ότι η Apple, τα τελευταία χρόνια, κάνει μια συνεχή προσπάθεια να βελτιώσει τις λειτουργίες και υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το iPhone και το Apple Watch.

Το τελευταίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η συνεργασία με την Johnson & Johnson και η πραγματοποίηση μιας έρευνας – κλινικής δοκιμής για την πρόβλεψη και αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πέρυσι, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μιας σχετικής μελέτης η οποία θα διερευνούσε το πώς η έγκαιρη ανίχνευση ακανόνιστου καρδιακού παλμού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της κλινικής δοκιμής – σε αυτή μπορεί να συμμετάσχουν κάτοικοι των ΗΠΑ, άνω των 65 ετών, οι οποίοι κατέχουν το iPhone 6s ή κάποιο νεότερο μοντέλο.

Η μελέτη ουσιαστικά προσπαθεί να πετύχει την έγκαιρη ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής (AFib), η οποία είναι ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός που προκαλεί κακή ροή αίματος και αποτελεί κύρια αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ενώ η σχέση μεταξύ κολπικής μαρμαρυγής και εγκεφαλικού επεισοδίου είναι πλήρως κατανοητή, η πρώτη έχει πολύ λίγα προειδοποιητικά σημάδια, καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωση έως ότου εμφανιστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Johnson & Johnson και η Apple ελπίζουν ότι οι εφαρμογές και οι λειτουργίες του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) του Apple Watch θα βοηθήσουν στην ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής πριν εμφανιστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις