Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ant Financial επενδύει στη σουηδική Klarna και “υιοθετεί” τις υπηρεσίες της

Η Ant Financial , θυγατρική της  Alibaba που κατέχει τη γνωστή πλατφόρμα πληρωμών Alipay, επένδυσε στην σουηδική fintech Klarna, και απέκτησε μειοψηφικό πακέτο μετοχών έναντι μην ανακοινωθέντος ποσού.

Πέραν της επένδυσης, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία, “κάτω” από την οποία, οι υπηρεσίες της Klarna θα εισαχθούν στο οικοσύστημα υπηρεσιών του κινεζικού κολοσσού. 

Υπενθυμίζεται ότι η Klarna, επιτρέπει στους πελάτες της – μεταξύ άλλων- να πραγματοποιούν αγορές online και να πληρώνουν αργότερα με δόσεις, κάτι που όπως φαίνεται ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ant Financial. Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, η νέα συνεργασία θα δώσει στους πελάτες της Alipay τη δυνατότητα να “εκμεταλλευτούν” τις υπηρεσίες της Klarna και να “πληρώσουν αργότερα” τις αγορές τους,

Διαβάστε ακόμη: Klarna: Νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. και επέκταση στην Αυστραλία

Η Klarna, η οποία μέσα στον Φεβρουάριο εξασφάλισε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων για να επεκταθεί στην Αυστραλία, υποστηρίζει ότι έχει αυτή τη στιγμή 85 εκατ. πελάτες και ότι συνεργάζεται με πάνω από 200.000 εμπόρους και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Alipay, H&M (επίσης επενδυτής της Klarna), IKEA, Adidas, Farfetch, Spotify, Samsung και Nike.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις