Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Pinterest βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Pinterest προσπαθεί να σταματήσει την παραπληροφόρηση γύρω από ένα σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία

Το Pinterest κάνει ένα μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης παραπληροφόρησης που έχει προκληθεί λόγω του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εισάγει ένα νέο εργαλείο (custom search experience), για να διαβεβαιώσει ότι οι χρήστες του λαμβάνουν αξιόπιστη πληροφόρηση όταν αναζητούν κάτι σχετικό στην πλατφόρμα.

Με το νέο εργαλείο, όταν κάποιος αναζητά τους όρους “coronavirus” και “COVID-19”, το Pinterest θα εμφανίζει συγκεκριμένα “pins” δημιουργημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πέρα από συμβουλές για το πώς μπορεί ο καθένας να προστατεύσει τον εαυτό του, ο ΠΟΥ προσπαθεί επίσης να “προλάβει” κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να έχει το κοινό, παρέχοντας infographics και πληροφορίες γενικότερα, για παράδειγμα για το αν μπορούν τα κατοικίδια να μεταδώσουν τον ιό.

“Συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τον περασμένο χρόνο για να συνδέσουμε το κοινό μας με πληροφορίες σχετικές με κρίσιμα θέματα υγείας, από τον νέο κορωνοϊό έως τα εμβόλια”, ανέφερε εκπρόσωπος του Pinterest στο The Verge. “Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να βρουν έγκυρες πληροφορίες όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη”.

Πράγματι, δεν είναι η πρώτη φορά που το Pinterest προσπαθεί να σταματήσει την παραπληροφόρηση γύρω από ένα σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία. Πέρυσι, ανακοίνωσε ένα παρόμοιο εργαλείο με στόχο να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις/ πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με τα εμβόλια, ενώ έχει ξεκινήσει “καμπάνια” ενημέρωσης και για την ψυχική υγεία και τον αυτοτραυματισμό.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις