Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 5G θα αντιστοιχεί στο 20% των παγκόσμιων συνδέσεων το 2025

Βέβαια, το 5G ακόμη «κατέχει» ένα μικρό κομμάτι της «πίτας», σε σχέση με το 4G και τις προηγούμενες γενιές δικτύων

Το 5G είναι ήδη στον «αέρα» σε 24 χώρες παγκοσμίως σύμφωνα με την GSMA και το ετήσιο report της για παγκόσμια mobile οικονομία.

Το δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 100 φορές πιο γρήγορες από το 4G και έχει απόκριση μερικών millisecond. Αυτό σημαίνει ότι η αυξανόμενη παρουσία του σε όλον τον κόσμο, πρόκειται να δημιουργήσει ένα «κύμα» νέων, «εξυπνότερων» συσκευών.

Και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί: η GSMA σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 79 πάροχοι σε 39 αγορές που έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την κυκλοφορία εμπορικών υπηρεσιών 5G.

Βέβαια, το 5G ακόμη «κατέχει» ένα μικρό κομμάτι της «πίτας», σε σχέση με το 4G και τις προηγούμενες γενιές δικτύων. Σύμφωνα με το report, το 4G κυριάρχησε και το 2019, αντιστοιχώντας στο 52% των συνολικών συνδέσεων, και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μέχρι το 2023, το 4G θα αναπτυχθεί περισσότερο και θα αντιστοιχεί στο 60% των παγκόσμιων συνδέσεων.

Όσον αφορά το 5G, η GSMA προβλέπει ότι θα αποτελεί το ένα πέμπτο (20%) των παγκόσμιων συνδέσεων έως το 2025, αναμένοντας τη μεγαλύτερη «αφομοίωση» της τεχνολογίας στην αναπτυγμένη Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις