Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ακυρώθηκαν οι μεγάλες εκδηλώσεις SXSW και Collision!

Για πρώτη φορά στα 34 χρόνια ύπαρξης, η μεγάλη μουσική, κινηματογραφική και τεχνολογική εκδήλωση SXSW στο Ώστιν του Τέξας δεν θα πραγματοποιηθεί προκαλώντας οικονομικό σοκ στη πόλη. Επίσης, η μεγάλη εκδήλωση του Καναδά, Collision, ακυρώνεται αλλά θα πραγματοποιηθεί online!

Αν και τη προηγούμενη Τετάρτη είχε ανακοινωθεί από τους υπευθύνους ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η μεγάλη εκδήλωση, αργά το απόγευμα Παρασκευής ανακοινώθηκε από τις αρχές της πόλης ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, προκαλώντας σοκ στην κοινότητα του Ώστιν.
Είχαν προηγηθεί ακυρώσεις εμφάνισης εταιρειών όπως Twitter, Facebook και TikTok με την εκδήλωση να ήταν προγραμματισμένη για τις 13-22 Μαρτίου.

Από τους 73.000 επισκέπτες το 2019, περίπου 20.000 προερχόντουσαν εκτός Η.Π.Α. με το κόστος για το badge να αρχίζει από τα 1.400 δολάρια. Παρότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κρούσμα του κορωνoϊου στο Ώστιν, έτρεχε μια καμπάνια ακύρωσης του event. Οι οικονομικές απώλειες για τους διοργανωτές και την πόλη υπολογίζονται σε πάνω από 150 εκατομμύρια!

Collision from Home

Η επίσης μεγάλη εκδήλωση του Τορόντο του Καναδά Collision, η οποία σημειωτέον ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούνιο και πέρυσι είχε συγκεντρώσει 30.000 κόσμο, μόλις ακυρώθηκε. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι διοργανωτές πήραν μια τολμηρή απόφαση – πείραμα: θα πραγματοποιηθεί online και μάλιστα με πληρωμή! Αναμένουμε με μεγάλη περιέργεια να δούμε πως θα ανταποκριθεί το κοινό και πως θα υλοποιηθεί τεχνικά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις